Dag 4

Victoria-Sproat Lake

Zondag 29 mei 2016
Rond 7.10 uur vertrokken vanaf het Western Bay Marine Village. Eerst maar de tank van de RV volgegooid, want die was bij vertrek vanaf Cruise Canada maar half vol. Maar liefst 111 liter voor $ 128. Daarna op weg. De praat-Miep doet haar werk goed. Al snel komen we bij twee uitkijkpunten bij Malahat Summit. Daar stond ook een mooie Totem.
De totempalen van Duncan hebben we maar laten schieten. Wel hebben we uitgebreid de Murals (wandschilderingen) van Chemainus bekeken. Dat is wel wat anders dan graffiti. De tijd leek wel te hebben stilgestaan. Ook nog een aantal oldtimers gezien, die er wel wat mooier uitzien dan die je op Cuba ziet. Een rondrit in een koetsje en Chinese jonge dames die elkaar fotografeerden, terwijl ze allemaal dezelfde pose bij een mural aannamen. Dan kost het even tijd, voordat je een muur zonder Chinezen kan fotograferen.
Voor de inwendige mens een lekkere bak koffie met een white chocolate & mixed berry scone met een mooi uitzicht op de General store aan de overkant.
Doorgereden naar Port Alberni, waar we wat inkopen in de supermarkt hebben gedaan. Ook belangrijk was dat er een Liquor Store aanwezig was, zodat we wijn en bier konden inslaan. Uiteraard afkomstig uit Canada. Voor het bier werd de storemanager er bij gehaald. Ik vertelde dat ik uit Nederland kwam en een liefhebber van Belgisch bier was. Hij kwam met een viertal in Belgische stijl gebrouwen bieren uit Quebec. Aangezien ik mijn sixpack al geleden ben kwijt geraakt, heb ik maar een twelvepack genomen met de vier verschillende brouwsels. Ondertussen ook nog even de wereldpolitiek doorgenomen.
In het Sproat Lake Provincial Park een mooi plek kunnen uitzoeken. Geen elektriciteit of afwatering, maar wel een gratis warme douche. En dat voor slechts $ 25. Daarna nog een rondje gelopen.
Sproat Lake is de thuisbasis van reusachtige Martin Mars vliegboten, die tot 2013 voor de brandbestrijding werden ingezet. Een van de toestellen werd kennelijk gereviseerd. De basis was nu helaas niet open voor toeristen. Als bonus kregen we bij de basis wel twee reeën in het vizier, die zich ook nog lieten fotograferen. Onze dag kon niet meer stuk. Wij waren wel uitgeteld.

Foto's op Flickr: https://www.flickr.com/photos/kiwitrip2013/albums