Dag 3

Victoria

Zaterdag 28 mei 2016
Rond 8.30 uur begonnen aan de Westbay Walkway. Een wandeling vanaf het RV park langs de baai naar Victoria. Onderweg kregen onze scherpe ogen een zeeotter in het vizier. Met de kop alleen boven water was te klein voor een zeehond. Bij het duiken geen flippers, maar een lange staart. Dat kon niet anders dan een zeeotter zijn. We hadden geluk. Hij had een krab gevangen en ging die op een rots oppeuzelen. Zowaar een foto kunnen maken. Daarna een kunstwerk van troep die uit zee is aangespoeld. Leuk, maar erg dat al die troep in zee drijft.
In de baai, de grootste watervliegtuigen basis van Canada. Ze vlogen af en aan. Op het water dienen ze zich te gedragen als een schip, maar volgens de schipper van de watertaxi, gaat dat ze niet altijd even goed af. Voor de liefhebbers, ik heb in ieder geval een De Havilland Canada DHC-2 Beaver en een DHC-6 Twin Otter gezien.
We kwamen nog een aangeklede beer tegen en een Orka die kennelijk van bodypaint houdt. Daarna op weg naar de Legislative Assembly van British Columbia. In de zomer elke dag rondleidingen door het imposante gebouw. In de centrale hal onder de dome een quilt ter nagedachtenis aan veertig vermiste, waarschijnlijk vermoorde vrouwen. Waarschijnlijk allemaal omgekomen omdat ze probeerden te liften. Gruwelijk! In de koepel schilderingen van de voornaamste middelen van bestaan. De mijnbouw, bosbouw, landbouw en visserij. De zittingszaal is typisch Brits ingericht, de oppositie twee zwaardlengtes verwijderd van de regeringspartijen. De gedragingen van de parlementariërs is volgens de gids ook typisch Brits. In BC hebben de vrouwen de macht in handen, maar dat is voor Queen Elisabeth en mijn eigen koningin niets bijzonders. Het was een leuke rondleiding en bovendien gratis.
Omdat de energie op was, kwam een bezoek aan het Royal BC Museum en het Robert Bateman Centre te vervallen. Met de Harbour Ferry terug naar het RV park. De leuke bootjes zijn een overblijfsel van een wereldtentoonstelling in Vancouver.

Foto's op Flickr: https://www.flickr.com/photos/kiwitrip2013/albums