Dag 12

Florida

Florida : de "fun state" . Als we In Orlando aankomen blijkt op het vliegveld al dat we beland zijn in de stad van de pretpark. Winkels van Disney zijn volop aanwezig op het vliegveld. Dit oogt super gezellig. Nou nog ff de wagen ophalen en dan op weg naar Floridays Resort, ons hotel voor de komende week. Bij hertz krijgen we een nummer van de parkeerplaats waar onze wagen staat. Daar aangekomen is de parkeerplaats leeg... Toch maar even terug naar een balie. Die is gelukkig vlakbij. De medewerker blijkt een groot voetbalfan te zijn en vraagt aan mij wat de beste speler van het afgelopen wk was. Toen ik Robben wilde zeggen was hij me voor: Arjan Robben was de beste zegt ie. Hij heeft maar 1 fout gemaakt: Ik kijk hem vragend aan maar dan zegt ie: hij had nooit moeten toegeven dat een van zijn penalty 's een zwalbe was. Lache toch? Mooi om met een Amerikaan over voetbal / "Soccer" te praten. En dan krijgen we ook nog een upgrade van de auto en rijden we de komende tijd in een Dodge Journey. Wat een geweldige auto is dat. Rijdt heerlijk en wat een ruimte, 7 persoons...
De eerste avond in Orlando gaan we naar Disney Village, lekker eten en rondkijken. Gezellig avondje gehad. De volgende dag is "outlet" dag . Een dagje winkelen in een outlet center. Broeken, shirts, trim schoenen: het komt allemaal langs en wordt ingeslagen. Met dank aan Marilyn.
De volgende 2 dagen zijn Universal dagen. Niet goedkoop overigens, maar wat een prachtig park. Vooral het Harry Potter gedeelte. Ze hebben het station nagebouwd, het kasteel en het plaatsje hogsmead. In het kasteel is een 4d attractie waarmee je samen met de Harry Potter door "zijn wereld" vliegt. Schitterende ervaring, hoe doen ze dat toch niet meer normaal zo mooi. Als je in de wachtrij staat begint het al: bewegende en pratende schilderijen, net als in de film
Als je dichterbij komt is het gewoon een schilderij doek. Alleen deze bewegen en praten...? Zelfs de foto's in de kranten bewegen. . In de attractie zelf wordt je meegenomen door het " betoverde bos, speelt zwerkbal wordt aangevallen door spinnen en dementors een door een boom (uit de films: de knotwilg). Je vliegt over het kasteel en het meer en onderweg kom je allerlei hoofdrolspelers tegen en wordt je aangevallen door een draak....." pfff teveel om op te noemen. Vanuit Orlando zijn we naar St Augustine gegaan. De heenreis duurde bijna 5 uur waarvan 3 uur file...maar het was de moeite waard. De oudste stad van Amerika uit 1565. Een plaats gesticht door de Spanjaarden. Zie de foto's.
Hier zie je eeuwenoude huisjes en een burgt die diende als bescherming van St Augustine. Mooi stuk historie, een gezellig plaatsje en echt oud. Na nog maar een keer een outlet bezocht te hebben zijn we vertrokken richting Miami. Als je dichtbij Miami komt wordt het drukker en drukker in het verkeer en zie je de rijstijl ook veranderen, dit in tegenstelling tot de rest van de Amerikanen die we tot nu toegezien hebben. We zijn nu voor de 2e keer in Amerika en ik heb nog nergens in Europa zo'n gemoedelijke en beleeefde mensen meegemaakt in hier in het verkeer. Maar in Miami waan je je in Frankrijk, wat een mongolen. In Miami hebben we een hotel aan de Ocean Drive in Miami Beach. Dit ligt midden in het uitgaanscentrum van miami beach. Als je dit hotel boekt moet je dat doen vanwege de ligging, het ligt ook nog eens 5 minuten van het strand. Maar de hotel kamer is niet wat we ervan verwacht hebben en omdat het de volgende dag ook nog regent besluiten we voor de 2e nacht te verkassen naar Hilton Airport vlakbij het vliegveld, dit is "andere koek, eek mooi hotel en tevens een mooie afsluiting van de vakantie. Maar voordat we naar huis gaan brengen we een bezoek aan een safari park in de everglades. Wat een geweldige afsluiting. De gids in de airboat vaartt ons dwars door de everglades en we krijgen buiten de schitterende natuur ook nog krokodillen te zien. Ik en Tim hebben het beest gefilmd en we hebben foto's. Gaaf om dit beest in zijn eigen leefgebied te zien. De gids vertelt veel over de krokodil en we leren veel van dit prachtige beest. Nadat we nog wat gegeten hebben bij "Wendy's" en een paar boodschappen gehaald hebben koersen we terug naar het hotel: het einde van een geweldige vakantie. En nu maar sparen voor een volgende vakantie naar Amerika. We zijn verliefd geworden op het land en de mensen.