Reisinformatie

 • Beheerder van de reis: Peter van der Veer
 • Bestemmingen: -
 • Titel: reis west amerika
 • Periode: 08-06-2015 tot 29-06-2015
 • Reisomschrijving:

  Eindelijk, het is zover...we gaan naar Amerika. Koffers gepakt, taxi op tijd en wij op tijd, 8.55 uur, op Schiphol. We zullen om 12.05 uur de lucht in gaan. Aan de slag met het inchecken en printen van de boarding passen, dat kun je, handig, zelf doen. Na een half uur zelf klooien en hulp gevraagd te hebben, werden we dan toch maar naar de incheck balie gestuurd. Achteraan sluiten aan een lange rij...maar dan toch rond 10.00 uur aan de beurt; Willem, Margot, Piet, Ria, Joke, bij allen verliep het soepeltjes....maar dan Peter...na flink getik, bleek er een fout te zitten in Pé's Esta formulier (toeristen visum). Het paspoortnummer was verkeerd ingevoerd - een O verwisseld met een 0... jaaah en nu??? Er zit niet anders op dan opnieuw zo'n formulier in te vullen (op de tablet) van de zenuwen, hadden we de Engelse versie. Maar goed na 20 minuten zweten en weer 14 dollar betaald te hebben, konden we alsnog door. Het was inmiddels 11.05 uur, we waren dus maar net op tijd om te boarden.
  De vliegreis was lang; naar Washington 8.35 uur, 3 uur durende tussenstop en dan nog 5, 5 uur naar LA. Dan op zoek naar Hertz voor onze auto. Gelukkig lukte dat redelijk snel en tot onze verbazing en geluk hadden we geen Yukon maar een Suburban (een fijn slaggie groter) om met de Amerikanen te spreken: HUGE ! Gauw naar het hotel, een borrel en naar bed. We waren inmiddels 26 uur op.
  De volgende dag op naar Hollywood; daar hebben we 2 Hop-on/Hop-off routes gedaan, geweldig om te doen en heel relaxed. 's Middags hebben we geluncht bij het Rock café LA. Na deze prima dag gaan we morgen op weg naar Palm Springs. Foto's volgen