Dag 12

Grand Canyon

Wat een prachtig gebied!!! Veel over gehoord en foto's van gezien maar in het echt nog veel mooier!

Na een relatief korte rit van 3 uurtjes vanaf onze overnachtingscamping kwamen we rond de middag aan op onze camping in de Grand Canyon. Prachtige camping middenin het bos, wel weer zonder faciliteiten maar dat hoort erbij.

Vanaf onze camping ging een shuttlebus het hele gebied door. We gingen eerst maar eens naar het Visitor Center een beetje informatie ophalen. En voor de kids een 'Junior Ranger' boekje, superleuk, met allemaal opdrachten en vragen. Toen daarvandaan een eerste blik op de Grand Canyon; wat groots, wat een kleuren, wat bijzonder!! Nog een presentatie van een ranger bijgewoond over de condor, de grootste vogel die in dat gebied leeft. Toen terug naar de camper en na alle indrukken op tijd naar bed.

De volgende dag de 'red route' gevolgd met de shuttle. Op diverse punten uitgestapt om de grand canyon vanuit allerlei hoeken te bekijken, het blijft prachtig. Na een paar uurtjes bij de camper weer op pad om te eten en daarna de zonsondergang te bekijken, helaas was het een beetje bewolkt waardoor dat wat minder mooi was dan verwacht. Maar al met al zeker geen spijt dat we er na wat wikken en wegen omdat het een beetje uit de route lag toch voor gekozen hebben twee nachten Grand Canyon in te plannen, wat een belevenis!

Nu op naar de volgende belevenis; Las Vegas!