Dag 11

Van Clearwater naar Mount Robson

Vanmorgen scheen al volop de zon, na het ontbijt en een tip over een waterval gingen we weer op pad. Een stukje verder als de camping kun je een weg nemen en rij je weer een natuurpark op, hier is een waterval te bekijken en daar kom je met een korte wandeling. Na wat foto's hebben gemaakt gaan we verder op deze weg. Een stuk verder op staan allemaal auto's en campers, we stoppen en zien 2 Bisons nou dat is toch niet interessant . We kijken nogmaals en zien een beer in het weiland, die rustig gras en bloemetjes eet. Echter het is moeilijk hem op de foto te krijgen want ze is absoluut niet van plan ons aan te kijken en zit met de rug en kont naar ons toe. Het lange wachten wordt beloond en naar een poosje krijgen we haar geheel te zien, schitterend gezicht in het bloemenveld. We rijden weer verder en gaan op pad naar Bleu River, hier willen we een boot-safari gaan doen om hopelijk nog meer beren te gaan zien. We zitten op een boot met bijna alleen maar Nederlanders, we varen en Tim onze gids verteld honderd uit. Het duurt en duurt en ja ik zie een beer, ik wijs hem aan en Tim vaart er naar toe. Hier kunnen we gaan fotograferen nou dat is makkelijker gezegd dan gedaan, we hebben heel wat foto's geschoten en er zijn er een aantal gelukt de rest kan zo de prullenbak in. We varen nog richting een waterval, en stappen hier even uit. Tim zet de boot regelmatig in een snelle stand, altijd leuk. De trip is ten einde we hebben 1 beer gezien het was een mannetje van ongeveer 3,5 jaar oud. Onze teller staat in totaal op 4 beren, we hopen de komende dagen als we naar Jasper en Banff park gaan zeker het aantal nog een stuk te verhogen. We hebben in ieder geval al heel wat wild deze vakantie gezien.
Oa:
Beren 4
Eekhoorn heeel veel, kruipen tegen je benen omhoog als je niet uitkijkt.
Marmotten 5
Herten 7
Bever 1
Schildpad 1
Bizon 1 ( in de wei )
Verschillende soorten aparte vogels die niet in Nederland te zien zijn.
We rijden naar Mount Robson en het is schitterend, een imposante berg met boven op sneeuw, de camping ligt er tegenover dus ik zeg het is weer prachtig. En prachtig is ook het weer, we genieten de hele dag van de zon en het is lekker warm, zo'n 24C. Komende dagen wordt het weer ook goed, dus we genieten volop. 1 ding hebben we al besloten, dit is niet de laatste keer dat we op deze manier op vakantie gaan!
Canada heeft ook nog een paar minpunten, al moet je er wel erg naar zoeken. Wat bijvoorbeeld een nadeel is dat ze alles prijzen zonder belasting (tax) dus als je denkt iets voor een leuk prijsje te hebben, vergeet t maar, aan de kassa merk je dat er nog wat bijkomt. En voor elk product een ander percentage, zodat je van te voren nooit weet wat t kost. Dit geld voor de winkel, maar ook excursies etc. Maar vooral op alcohol, als je in een winkel 24 flesjes gewoon pils koopt betaal je al zo'n € 30,-, maar er komt dan ook nog eens 8 euro bij. Maar ook in een restaurant betaal je een extra tax als je alcohol nuttigt. Dit is het alcohol ontmoedigingsbeleid van Canada. Daarom kun je ook alleen alcohol kopen bij een slijterij, ook bier en wijn. Maar verder kunnen we niets bedenken wat negatief kan zijn aan dit prachtige land. Ook hebben we nog geen onaardig persoon ontmoet, allemaal even vriendelijk en geïnteresseerd.