Dag 8

Orlando

Na Philly was het op zaterdag tijd om richting Orlando te vliegen voor de inkoopbeurs IPW (Pow Wow). Dit jaar werd deze dus gehouden in Orlando. Elske en ik sliepen hier in het Loews Portofino Bay Hotel vlakbij Universal Studio’s. Dit hotel is gebouwd in de Italiaanse stijl en je waant je dus ook in Little Italy. Extra leuk is dat zij een boot hebben die je zo naar Universal Studio’s brengt.
Op zaterdagavond hebben Elske en ik wederom de Chairman’s Circle Honor Award ontvangen. Deze prestigieuze award hebben wij in 2013 ook al mogen ontvangen en is een ‘Big Deal’. Er zijn wereldwijd namelijk maar 50 touroperators die deze award krijgen waar Jan Doets er dus 1 van is. Deze award werd overhandigd door Roger Dow (CEO US Travel Association) en Christopher Thompson (CEO Brand USA).
De beurs begint officieel pas op zondagavond met een opening event. Overdag hebben Elske en ik een Ford Mustang Cabrio gehuurd en zijn we richting St. Pete greden. We hebben hier 2 hotels bezocht waarbij het Loews Don CeSar Hotel een echte topper is! Dit hotel ligt aan het spier witte zandstrand, wauw! Ook hebben we diezelfde dag een bezoek gebracht aan het Dali Museum. Hier hebben we de bijzondere kunstwerken bewonderd van deze grote meester.
’s Avonds was dus het opening event van de IPW in Disney! Echt te gek aangezien dit mijn eerste keer was in Orlando en ik dus ook voor het eerst de pretparken zou bezoeken. Disney vond ik een super leuk park, overal liepen de bekende Disney figuren rond waar je mee op de foto kon, we hebben ons verkleed als prinsessen en zijn natuurlijk nog in de alom bekende Space Mountain geweest. De avond werd in stijl afgesloten bij het kasteel van Doornroosje met een spectaculaire vuurwerkshow.
Op maandagavond was er een event in SeaWorld helaas kwam het die avond met bakken uit de lucht vallen. Hier was gelukkig wel een oplossing voor gevonden, in blauwe SeaWorld poncho’s hebben we alsnog een hele hoop kunnen doen en zien. De dolfijnen show en de show van orka Shamu zijn twee absolute must-see’s. Voor de echte Dare Devil is de achtbaan ‘the Manta’ een must. In deze achtbaan word je afgeschoten als een ‘Manta’ en hang je als het ware in je stoel. Wij zijn 2 keer in de deze achtbaan geweest en vonden het echt fantastisch!
Op woensdagavond was het afsluit event in Universal Studio’s. De Studio’s in Orlando zijn met name gericht op Harry Potter. Die hard fans van deze boeken/films kunnen hier hun hart ophalen. Maar ook de Transformers zijn aanwezig, the Mummy en the Simpsons. Met name de laatste attractie is spectaculair. Je zit in een simulator en voor je gevoel val je meters naar beneden en ga je over de kop.
Natuurlijk hebben we naast alle fun ook hard gewerkt. Gedurende de dag hebben we vele afspraken gehad en hebben we ideeën opgedaan voor reizen voor volgend jaar en zullen er binnenkort hele leuke nieuwe producten toegevoegd worden.