Dag 6

Grand Canyon

Donderdag 27 april 2017, is het in Nederland koningsdag. Maar wij gaan Amerika maar eens verder ontdekken, het plan was om vandaag naar een shopping centre te gaan in Sedona. Rond een uur of 9 zijn we vertrokken van de camping, naar het shopping centre zou ongeveer een half uur rijden zijn. Wij dachten gezellig even te gaan winkelen, maar wat blijkt nu dat we bij het verkeerde shopping centre stonden. Hier was dus niks aan, toen maar besloten om alvast richting de Grand Canyon te rijden. Achteraf toch wel spijt gehad, want het moet heel leuk zijn!

De Grand Canyon ligt zo ongeveer 110 mile van Sedona vandaan, 110 mile is ongeveer 180 km. De reis verliep eigenlijk heel goed, zo af en toe eens wat wind. De temperatuur was vandaag ook wat minder 19 graden… Voor dat we naar de Grand Canyon gingen hebben we eerst een camping opgezocht om er zeker van te zijn dat we een plek zouden hebben om te overnachten. De camping waar we gingen overnachten heet Flintstones, ja dit kennen we allemaal wel van TV. Op de camping heb je vrij weinig te doen er is alleen een plek om je camper neer te zetten en ja je kan douchen !:) ha ha. Deze camping ligt op de weg die wij volgen, dus dat komt goed uit. Voordat we naar de Grand Canyon vertrokken eerst maar eens gereserveerd.

Ongeveer 30 mile verder is er een visite centre van de Grand Canyon en vanaf daar kun je verder naar boven met een shuttle bus. Deze bus hebben we ook genomen, eenmaal aangekomen bij de Grand Canyon, hebben we eens gekeken wat voor routes er allemaal zijn om te lopen. Er zijn verschillende soorten routes van easy tot difficult. Wij hebben een route gekozen wat ongeveer 60 minuten lopen was en de easy route natuurlijk! Difficult route zagen wij niet echt zitten, want het bestaat allemaal uit rotsen en dat word dan klimmen.

Waaaauw wat is de Grand Canyon toch mooi, het lijkt wel een schilderij als je er naar kijkt. Zie de foto’s maar.

Morgen gaan we de route 66 rijden en richting Las Vegas, of we in Vegas eindigen morgen is nog af te wachten.