Dag 4

Joshua Tree

Na onze eerste nacht in de camper zijn we dinsdag 25 april 2017 vertrokken richting Joshua Tree park. Joshua Tree is een nationale park, zo ongeveer 1,5 uur rijden vanaf de Camping bij Palm Springs. Aangekomen bij het visited centre van Joshua Tree park heeft mama een mooie stempel en sticker van dit park gehaald. Deze wilt ze graag bij ieder nationale park gaan halen. Het boek waar alle stempels en stickers in verzameld worden hebben wij van Sue en Jan-Willem gekregen.

Voordat je een National Park in mag moet je een pas hebben, deze pas kun je kopen bij het begin van een National Park. Wij hebben gelijk een Nationale parken (NP) pas gekocht dit is een pas die je in alle Nationale parken kan gebruiken. Omdat wij nog graag meer parken willen bezoeken vonden wij dit een goed idee om deze gelijk aan te schaffen. Eenmaal die pas gekocht mochten we het park in, Joshua Tree park is een heel eind rijden, in dit park heb je verschillende plaatsen waar je kan stoppen om bijvoorbeeld een rondje te lopen, rotsen bezoeken of ja “slangen” tegen komen! wij waren natuurlijk weer eigenwijs, Rachel wilde graag op de rotsen klimmen, dus wij midden in het park gestopt en naar de rotsen toegelopen. Nou Rachel heeft het geweten ook, ze klom de rotsen op en wilde haar voet neer zetten en ineens hoorde ze gesis, nou dit was dus een slang! Menn, wat heb ik hard gegild op dat moment, ik stond gewoon verstijft en kon geen kant meer op! Het is dat papa direct zei “en nu ga je terug” maar wat heb ik staan beven op me benen. Toen toch maar besloten dat we alleen maar op plekken stoppen waar dat mag.

Een stukje verder zijn we gestopt bij Hidden Valley, dit hadden wij thuis al opgezocht en moest een mooi stukje zijn om te lopen. Hier zijn we dus gestopt en hebben we onze wandel schoenen aangetrokken en zo ongeveer 1,7 mile gelopen. Wauw wat was dit mooi zeg. Allemaal rotsen, bergen, cactussen, bloemen, struiken, boompjes en nog veel meer. Ook hebben we salamanders, hagedissen, eekhoorns en colibries gezien. Echt gaaf om te zien.

Na deze 1,7 mile weer de camper ingestapt en nog een stukje verder gereden, de volgende stop was bij Skull rock. De naam zegt het al, het was een rots in de vorm van een doodshoofd. Dit was van ver af mooi om te zien, maar van dichtbij viel het wel een beetje tegen. Het was nu al ongeveer 3 uur dus het werd wel tijd om te beslissen wat we nu willen. We hebben maar eens gekeken naar welke camping we toe gaan om te overnachten. We hebben besloten om richting Phoenix te rijden en een camping bij Parker te nemen. Dit was zo ongeveer 2,5 uur rijden.

Morgen zijn we van plan om verder te rijden richting Sedona.