Dag 10

Route van Las Vegas tot Bakersfield

1 mei 2017 lekker uitgeslapen in Las Vegas, want het is voor de mannen een latertje geworden, die waren rond een uur of half 4 thuis. Eenmaal wakker alle spullen gepakt en alles rij klaar gemaakt. Om 12 uur moesten we van de camping zijn, maar we zijn rond een uurtje of 11 vertrokken. Onze planning was om richting Lake Isabella te rijden. Dit is vanaf Las Vegas best nog wel een eindje rijden bijna 5 uur. Je kunt 2 kanten richting Lake Isabella langs de Death Valley en de andere kant. Maar via Death Valley was het nog al om en dat gingen we vandaag niet meer redden. Toen besloten om de ander route te pakken.

Vandaag was gepland om een heel eind te rijden en weinig te stoppen/bezoeken. Eerst maar eens om boodschappen dit hebben we gedaan in het plaatsje Barstow. Eenmaal alles in huis eerst maar eens een hapje eten en daarna verder rijden. Ook moest er nog getankt worden want met een lege tank kom je niet ver. In de camper gaat zo 200 liter, dus voor die vol is dat duurt wel even ha ha.

Getankt en verder rijden richting Lake Isabella, we hadden besloten om een RV park te nemen bij het plekje Bakersfield, dit is nog ongeveer 193 mile. We reden door de stad Barstow op de history route 66 en rechts van ons waren parkeer vakken, waar je de auto kan parkeren maar helaas was er een Amerikaan die de deur open deed op het moment dat wij langsreden. En helaas eindigde dit in een ongeluk! Wij konden niet uitwijken naar de andere baan, want daar reed ook een auto. Daarom moesten wij rechtdoor doorrijden wat onze camper schade. Gelukkig is iedereen ongedeerd gebleven en is er alleen schade aan de camper en aan de auto van de Amerikaan. De rechter zijde van de camper is helemaal kapot gereden, de spiegel, een gat in de deur, klepjes kapot, de poten van de luifel zijn afgebroken e.d. Bij de personen auto was de hele deur gekreukeld maar gelukkig dat de meneer er niet tussen. Toen maar de politie gebeld, die is gekomen schade papieren informatie e.d. afgehandeld en we mochten verder rijden met een kapotte spiegel? In Nederland zou dit nooit mogen. De luifel poten hebben we goed vast geplakt met duck tape en tyrap en we zijn weer vertrokken. Gelukkig hebben we iemand bij die KEI goed engels kan en die alles heeft afgehandeld aan de telefoon met Roadbear waar we de camper gehuurd hebben en natuurlijk met de politie. Helaas was het al eind de middag en kon Roadbear weinig meer regelen en gaan morgen terug bellen voor het verder te bespreken hoe het nu verder moet. Wat is het toch vervelend dat je iets duidelijk wilt maken en het niet in je eigen taal kan!

Dusja het was weer een dag. Hopelijk gaat het vervolg een beetje vlot zodat we niet te veel van onze reis gaan missen. Want dat zou ontzettend Jammer zijn. We zijn nu op een camping en Bakersfield genaamd Bakersfield RV Resort waar we gaan overnachten.