Dag 16

San Fransisco

Zondag 7 mei 2017 zijn we vanaf de camping (Candlestick RV park) met een shuttle naar San Fransisco gegaan en bij het stukje "Chinatown" afgezet. Dit was met de shuttle bus ongeveer 30 minuten rijden, dus dit was goed te doen. Gister hadden we al kaartjes gekocht voor de hop on hop off bus, dus we zijn hier op opgestapt. Deze startte precies waar wij zijn afgezet door onze shuttle bus.

In San Fransisco zijn er 4 organisaties met een hop on hop off bus, soms erg verwarrend want alle bussen lijken op elkaar en het zijn allemaal dubbel dekkers.. hmm welke moet je dan nemen. Want heel goed aangegeven waar je nu op moet stappen was het ook niet, dus het was allemaal een beetje gokken! Maar het is goed gekomen. De shuttle bus is handig omdat je de meest mooiste plekken van de stad zie, maar wij vonden San Fransisco een beetje tegen vallen met de Waauw gebouwen. Er zijn veel gebouwen die beschilderd zijn dit noemen ze de painted ladies, dit is wel heel mooi maar dit is maar een klein gedeelte van de stad. Ook zijn we weer langs de pier gekomen dit was ook mooi om te zien. Met de hop on hop off bus zijn we ongeveer 4 uurtjes bezig geweest we zijn bij de Golde Gate Bridge uitgestapt en daar hebben we een stukje gelopen en zeker ook de brug op gelopen. Brrrrr wat is dat koud op die brug, er staat echt heel veel wind en dat zie je ook gelijk aan het water. Het is wel heel mooi om de brug van dichtbij te zien, het is een grote brug van 1,7 mile lang!

Ook zijn we nog even bij het centrum van de stad uitgestapt hier zijn we nog het “grote” winkel centrum ingelopen , heel even er door heen gelopen en even bij Victoria Secret binnen gelopen. Dat is toch een super winkel!! Je ziet ook veel mensen op straat verkleed en mensen die muziek maken om zo hun geld te verdienen. Wat ons ook opviel is dat er veel zwervers zijn in San Fransisco. We waren rond een uurtje of 4 's middags klaar, toen zijn we nog chinatown even in gelopen dit is net China ha ha. Voordat we terug de shuttle bus op stapte hebben we nog even lekker koffie gedronken bij Starbucks hmmmm zo lekker! Het was happy hour van frappoccino, soort van ijskoffie is dat maar dan in veel verschillende smaken! Om 18:00 zijn we weer opgepikt en zijn we terug naar de camping gegaan. Hier heeft mama wat eten gekookt en ’s avonds lekker op het gemakje gedaan, we waren allemaal een beetje moe! Een spelletje zit er 9/10 ’s avonds ook wel in.

San Fransisco is een mooie stad, het is super om een keer gezien te hebben maar ik zou niet zo snel zeggen dat ik er nog eens heen zou gaan. Maar dit komt misschien omdat we deze reis al super veel mooie dingen gezien hebben!