Dag 15

San Fransisco

Wakker worden langs de “stille” oceaan zeggen ze, nou zo stil is die oceaan niet! 6 mei 2017 zijn we van de camping bij have moon bay vertrokken dichter naar San Fransisco om daar een camping te pakken waar we met de shuttle bus naar het centrum kunnen gaan. Nou deze camping ligt toch wel een beetje in de achterbuurt ha ha. Maar de camping zelf is mooi en goed bewaakt, om de camping heen zijn ze veel aan het verbouwen/ werken. Naar deze camping was het ongeveer 36 km rijden, dus dat is goed te doen.

Eenmaal bij de camping aangekomen de camper neer gezet alles gereed gemaakt en zijn we richting het San Fransisco centrum gegaan. We zijn met de metro naar Pier 39 gegaan. Deze pier is echt heel gaaf, allemaal winkeltjes, restaurantjes, mooi haventje. We zijn als eerst deze pier over gelopen, in de winkeltjes gekeken van het uitzicht genoten want vanaf deze pier kon je de Golden Gate Bridge zien, Alcatrez eiland, nog een andere enorme brug, bergen, zeeleeuwen. We waren al een beetje later op de middag bij de pier aangekomen omdat we al laat waren vertrokken van de vorige camping en de reis richting Pier 39 ook wel ongeveer één uur duurde. We wilden graag de Golden Gate Bridge van dichtbij zien en het Alcatrez eiland ook wel, dus wij hebben kaartjes gekocht voor een boottocht over het water waar mee je onder de brug door vaar en om het eiland heen. Heel mooi was dit! Alcatrez is een eiland waar een vroeger een gevangenis op was, nu kun je dit bezoeken. Toen we aan het wachten waren om de boot op te gaan zagen we in het water wat zwemmen. Wij dachten “goh wat is dat nou” nou echt je gelooft het nooit we hebben en tijgerhaai zien zwemmen! Ook zagen we een groep van denk wel 100 zeeleeuwen liggen in de haven van San Fransisco.

Ook willen we graag nog wat zien van San Fransisco de stad zelf dus hebben we in combinatie met de boottour een ticket gekocht waarbij we met de hop on hop off bus kunnen en die boottocht konden doen. Vandaag hebben we de boottocht gedaan en morgen gaan we met de bus verder. Als afsluiter van de dag zijn we lekker bij de Italiaan gaan eten, dit hebben de kinderen getrakteerd voor papa en mama te bedanken voor de vakantie en voor hun 25 jarige huwelijk. En het was werkelijk waar HEERLIJK! Je krijgt ook super veel we konden het allemaal niet op. Ook zijn ze in amerika erg van de pepers en pittige dingen, nou Jacky dacht het eens te proberen de tranen sprongen in zijn ogen, hij moest snel zijn mondje blussen ha ha.

Waar we vanavond overnachten is Candelstick RV park ligt een beetje in de buiten buurt en de man van receptie had al gezegd kom niet te laat thuis want de buurt is niet zo zuiver. Toen hebben we maar besloten om een taxi van Pier 39 naar de camping te nemen. Problem number 2, taxi zijn maar voor 4 personen, maar er was er een bij die ons met 5 weg wilde brengen. Met z’n 4e op de achterbank is toch niet heel comfortabel. Maar we zijn veilig en heel op de camping gekomen en dat is het belangrijkste.

Morgen gaan we de hop on hop off bus nemen in San Fransisco stad.