Dag 5

Sedona & Red Rock

Woensdag 26-04-2016 zijn we vertrokken richting Sedona, dit was een lange afstand wat we moesten rijden, zo'n 260 mile. Phoe wat was dit een rit zeg, dit was best lang. We zijn rond 8 uur vertrokken op de Camping in Parker. Onderweg zijn wij zeker weer mooie dingen tegen gekomen, we hebben een route richting Prescott genomen, dit is ook een nationaal park. Dit park ligt in de bergen en is heel erg begroeit met bomen en bossen. Een mooi park om door heen te rijden, wel een nadeel is dat het allemaal zigzaggende wegen zijn en met een camper valt dit niet mee. Vooral als je achterin de camper zit… nog net geen spuugzakje nodig gehad.

Nadat we door het mooie Prescott park hebben gereden, hadden wij de navigatie ingesteld naar het stadje Sedona. Sedona is een mooi stadje wat ligt in de Red Rock. De Red Rock zijn rotsen/bergen, maar dan geen normale Rotsen. Nee deze rotsen zijn rood, Waaauw wat is dat mooi! Door hier een aantal mile doorheen gereden te hebben zijn we gestopt bij een bezoek plek waar je een visitor centre heb en waar je kon wandelen. Het werd wel eens tijd om de benen eens te strekken naar zo een lange rit in de camper. Dit deed ons allemaal even goed, een lekker rondje door de Red Rock gelopen. Bij het visitor centre hebben we ook nog eens gevraagd wat voor slang het kon zijn, die wij de dag ervoor tegen waren gekomen. Het blijkt dus dat dit een giftige black-tailed Rattlesnake was…. Grrr!

Na een mooie wandeling zijn we terug naar de camper gegaan en besloten om een camping op te gaan zoeken. Van Jan Doets uit was een camping uitgekozen waar we eventueel konden overnachten, maar eenmaal daar aangekomen was deze camping helaas vol. Toen besloten om een andere camping op te zoeken die 12 miles verder lag. Deze camping heet Lo Lo Mai Springs, deze camping ligt midden in de Red Rock. Dus ook dan kunnen we genieten van de rode rotsen.

Morgen gaan we het stadje Sedona nog bekijken en waarschijnlijk verder rijden richting de Grand Canyon.