Dag 12

Seqouia Park & Birthday Jacky

Happy birthday to you, happy birthday to you, 3 mei 2017 Jacky is jarig in Seqouia park. Vandaag zijn we vertrokken van een camping begin het sequoia park, deze camping had geen wifi, geen bereik dus lekker rustig! We hadden al stiekem ballonnen gekocht in de market en die hebben we vanochtend opgeblazen en opgehangen, om toch nog een beetje feest sfeer te creëren.

Vanochtend vertrokken naar het seqouia park helaas stonden we bij de verkeerde ingang, we stonden bij een ingang waar je niet met zo een grote camper in mocht. Omdat de weg te veel bochten had om met een 32 feet camper doorheen te gaan, je zou dan vast komen te staan. Dus besloten om 1,5 uur om te rijden en langs de andere zijde van het seqouia park naar binnen te gaan. Geluk bij een ongeluk was dit toch ook een hele mooie ingang, omdat hier de 2 na oudste en dikste boom van de hele wereld staat. Echt niet normaal zo groot, de dikste boom staat in Mexico. Hier hebben we nog een rondje gelopen want dit deel bestond uit alleen maar dikke bomen. Het was vandaag wel erg warm het was 35 graden.

Bij dit deel van het Seqouia park hebben wij een top van 2875 meter hoog bereikt, dit voelde we goed aan onze oren. Ook waren de wegen met veel bochten en met de camper moet je dan een stevige maag hebben ha ha. Eerst waren we gestopt bij een visitor center voor mama, want die spaart bij ieder nationale park een stempel en een sticker.

We hebben een route gereden met veel hoogte verschil, en met veel mooie punten. Langs de kant van de berg waren watertjes, watervallen, bergen met ijs erop, dikke bomen, bergen met dalen ervoor, mooie bruggen en nog veel meer. één waterval was echt bizar, dat stormde echt naar beneden op het looppad werd je gewoon nat, echt gigantisch was die!

Eenmaal het Seqouia park gezien te hebben zijn we de route weer vervolgd naar het plekje Fresno, hier gaan we overnachten om morgen de route te vervolgen naar Yosemite park. Eenmaal in Fresno aangekomen eerst nog maar eens wat boodschappen gedaan want alles raakte een beetje op. Ook hebben we een lekkere ijstaart gekocht om de verjaardag van Jacky te vieren. IJstaart is heerlijk met 35 graden ? Ook zijn we voor Jacky zijn verjaardag uiteten geweest, hij mocht kiezen waar en dit werd bij Chipotle. Hij kende deze tent al van toen hij in Amerika gewoond had en vond dit geweldig. Dit is een tent waar je taco’s/burritos kunt eten maar ook waar je kunt zeggen wat je erop wilt.

Vandaag hebben wij 220 mile (352 km) gereden en in totaal 1660 mile (2656 km).
Morgen wordt de reis vervolgt naar yosemite park.

Foto's komen nog, wifi in Amerika he :)