Dag 17

Walvis tour (Moss Landing)

Dinsdag 9 mei 2017 zijn we vroeg opgestaan omdat we ons om 9:00 moesten melden in Moss Landing voor een walvis tour. Dit was zo 15 kilometer van de camping marine dunes rv park waar we afgelopen nacht hebben overnacht. Om half 10 zou de walvis tour van start gaan, deze tour duurde ongeveer 3 uur.

We zaten met 32 man op de boot, het was geen extreem grote boot maar ook geen kleintje. Deze tour was echt de moeite waard, we hebben zo super veel walvissen gezien en dat waren geen kleintjes. Sommige walvissen kwamen echt dicht bij de boot ik gok wel 20/30 meter, nou dat zie je niet vaak hoor! We zagen veel walvissen in een groep soms wel 4 of 5 bij elkaar. Geweldig, één walvis wilde wel de show stelen, heel vaak omhoog komen in het water en dan weer de staart in het water neer slaan en dan zijn kop laten zien en dat wel 20x achter elkaar. Ook kon je tijdens deze tour Orka’s zien, maar helaas hebben wij deze niet gezien, maar daar tegen over stond wel dat we heel veel walvissen hebben gezien! Want het vrouwtje (kapitein) aan boord zei dat het vandaag erg druk was met walvissen. Wat ons ook opviel is dat de walvissen niet super ver van de kust af te vinden waren.

Ook hebben we veel zeeleeuwen en ook zeehonden gezien. Toen we de haven zijn uit gevaren zagen we veel zeeleeuwen op de stijgers liggen. Ook zag je ze veel langs de boot heen zwemmen. Het was wederom weer niet zo warm vandaag, de temperatuur lag rond de 17 graden dus we hebben onszelf goed aangekleed voordat we de boot op gingen.

Een onvergetelijke ervaring was dit! Daarna zijn we nog verder gereden naar Pismobeach, dit is een plekje op de weg richting Los Angeles. Dit was nog 238 kilometer rijden.