Dag 13

Yosemitepark

Donderdag 4 mei zijn we vanuit Fresno vertrokken richting het Yosemite park. Hier wilde wij graag doorheen omdat dit een heel mooi nationaal park is met veel watervallen. Dit nationaal park bestaat uit veel bergen/bomen / veel hoogte verschil wat weer goed voor de oren was (not) ha ha.

We hebben vandaag 135 mile (216 km) gereden dit was groot en deels door het yosemite park. Het gaat berg op en berg af, met veel slingerende wegen, papa vind dit geweldig om te rijden lekker sjeezen door de bergen. We hebben vandaag veel gezien mooie stukken met hoge bergen maar ook met dalen. Ook hebben we veel watervallen gezien echt van het puntje van de berg tot aan de bodem bizar zo hoog. Een waterval stroomde het water zo ontzettend hard naar beneden dat het parkeerterrein gewoon een laagje water op stond. En dit water was zoooo koud!!

Ook hebben we weer het visitor center bezocht waar mama haar stempel en sticker kon halen. Ook hebben we daar nog een rondje gelopen om dicht bij de waterval te komen, we liepen daar over de brug nou droog kwam je niet over de brug geweldig!! Met hoeveel km per uur dat naar beneden kom zetten is onvoorstelbaar!

We staan nu op een camping in het plaatsje Mariposa, deze camping heet mariposa fairground. Dit is een campin waar het 24uur selfservice is.

In totaal van de hele reis hebben we nu 1804 mile gereden dit is 2886 km. Morgen gaan we verder richting San Fransisco.