Dag 16

Jasper - Columbia Icefield

De mannen hadden de fietsen tot 09:00 uur vanochtend gehuurd, dus er moest nog gefietst worden voor het ontbijt. Om half 8 zijn ze vertrokken om om 9 uur bij de fietsverhuurder te eindigen. Daarna moesten ze de 3 km terug lopen naar de Campground waar Marleen en ik alvast aan het ontbijt begonnen waren.
Na het ontbijt op weg naar de Athabasca Glacier, waar we een excursie hadden geboekt. De weg daarheen ging dwars door de Canadian Rockies, echt een geweldige route weer. Om 13:45 uur konden we met de shuttlebus naar boven, naar het basisstation waar de snowcoaches gereed stonden om ons de gletsjer op te rijden. Deze snowcoaches rijden op hele grote banden en ze zijn erg langzaam. De weg naar de gletsjer was erg stoffig. In totaal met de shuttlebus kostte het 25 min. Tot op de gletsjer en warm dat het was in die snowcoaches! Het was mooi om eens op een gletsjer te staan, maar we hebben al mooiere dingen gezien en meegemaakt. Het idee dat je op een gletsjer hebt gestaan die er over een aantal jaren misschien niet meer is, dat is dan weer wel heel bijzonder.
Na de excursie moesten we weer verder, want we waren nog maar op de helft van onze route. Onderweg zijn we nog gestopt bij Peyto Lake, waar we na 10 min. Lopen (klimmen) weer een prachtig uitzicht hadden op dit meer en de bergen.
Op het eind van de dag, we moesten nog zo'n 0 km denk ik, liep er ineens een Grizzly op de weg. Wauw, Wat een imposant dier! Hij liep op zijn dooie akkertje daar rond en we hebben dan ook mooie foto's kunnen maken.
Om een uur of 7 dan toch gearriveerd in Lake Louise. Morgen de hele dag te besteden rondom Lake Louise. Eens zien wat de dag ons dan weer brengt. Ook hier hadden we weer geen WiFi. Dit verslag heb ik op donderdagavond 25 juni zitten schrijven bij het winkelcentrum van Lake Louise, want hier hebben we dus wel WiFi.