Dag 1

Reisdag 1

Canada dag 1 de heenreis
Om 7 uur de KLM gebeld ivm de notatie van de naam van veen aan elkaar geschreven als vanveen op onze E-ticket en boardingpas. Gelukkig was dat geen probleem volgens KLM medewerker. Pff. We hebben op schiphol Can dolars gekocht. Onze begin starttijd was 12:25 maar door een defecte bagage wagen hadden we een half uur vertraging. Onderweg kregen we op onze naam een speciale maaltijden aangeboden. Cla had Italiaans en Rob Indonesisch. Maar de maaltijd voor Rob was vergeten af te leveren dus is Rob aan een maaltijd naar keuze begonnen. Later kwamen ze terug met de speciale maaltijd.Aan het raampje zat een te dikke Georgiër die meer ruimte nodig had en met Cla moet concurreren
De taking off op schiphol was spectaculair we gingen met een rot vaart van start en werden in onze stoelen gedrukt. Toen we in de lucht waren sloeg de Georgiër 3 kruisjes omdat het gelukt was
Het duurde een eeuwigheid voordat we de noordzee naar het noorden van scholtland over waren. Op de route informatie was te zien da boven Groenland ongeveer de helft erop zat. Groenland van boven is erg mooi, veel sneeuw en bergen.
Onderweg filmpjes gekeken en we hadden een vaste stuardes, een aardige dame.
Het was op 11 km hoogte de helle weg zonnig, en we gingen met een speed van 936 km/uur vooruit met de boing 787 dreamliner, waar 350 man aan boord waren. Onze aankomst was gepland om 13:20. en gehaald. In Calgary was het noodweer en de landing was niet vlekkeloos, hij lande op een kant waardoor het vliegtuig begon te schommelen van links naar rechts. Het remmen op de natte baan viel ook niet mee omdat de wiel blokkeerden.
Er volgde ook een applaus dat we aan de grond waren. Op calgary een heel eind lopen naar de huur auto, Bij het begin werd ons aan vervoer aangeboden. Maar dat hadden wij niet nodig??