Dag 10

Lake Powell

De wekker gaat om 6:30. We willen de Wild Cat trail lopen. Hiske wil uitslapen en blijft achter in de camper. Kan ze straks nog mooi even naar het naastgelegen hotel op de wifi. Als we opstaan kleurt de lucht oranje. De zon komt net op achter Monument Valley. Wat mooi! Om 7 uur beginnen Sabina, Eva en ik aan de trail. Maar omdat veel mensen de vallei inlopen is het niet duidelijk te zien waar het pad loopt. Er staat ook niets aangegeven en we zijn al snel de weg kwijt. Dan maar boven op een grote steen van ons meegenomen ontbijt en het uitzicht genieten.
Om 8 uur zijn we dus alweer terug bij de camper. Hiske is ook al uit de veren, de warmte en de voorbij razende toeristenbusjes hebben haar gewekt. Geen probleem. We pakken in en rijden om 9 uur weg. Het wordt een warme dag en onze volgende stop is de Wahweap campground aan Lake Powell. Onderweg stoppen we nog bij een van de vele kraampjes waar Indianen zelfgemaakte sieraden verkopen. Sabina scoort een mooie ring en Hiske breidt haar armbanden verzameling verder uit. Na een bezoekje aan de Walmart in Page zijn we rond 12:00 uur bij onze campground.
We hebben inmiddels Utah verlaten en zijn in Arizona. Dus gratis een uur extra deze dag. Daar maken we goed gebruik van, want strand en meer lonken met inmiddels 38 graden op de thermometer. Heerlijk zo'n middag even lekker luieren en zwemmen. Dat lukt prima in het heerlijke water van Lake Powell!
Vandaag gereden: 119 Ml.