Dag 22

Los Angeles

Vanochtend vertrekken we weer met een Lyft ritje van Malibu naar Santa Monica. Daar huren we mooi gekleurde Beach Cruisers en nemen het kilometers lange fietspad langs strand en kust. Eerst naar de Santa Monica Pier. Op deze volledig houten pier, ook de weg voor auto's is van hout, zijn winkels, straatmuzikanten en een kermis.
Ik had de pier eigenlijk wat groter en spectaculairder verwacht, maar het uitzicht over beide kanten van de kust is mooi. Na het bezoekje aan de pier pakken we de fiets weer en gaan richting Venice Beach. Onderweg nog bij een skatebaan gekeken waar de nodige trics worden geshowd. Dan door naar Marina del Rey haven om vervolgens hetzelfde pad terug te fietsen. Opvallend trouwens dat er langs het strand zoveel daklozen liggen, staan, rondhangen. Sommige zijn echt helemaal van de wereld en er is eigenlijk niemand die naar ze omkijkt. Schrijnend. Op de terugweg stoppen we in Venice om langs de kleine winkeltjes te lopen. Hier scoren we nog wet souvenirs. Ook nog even langs Muscle Beach waar de nodige krachtpatsers aan de spieren werken.
Hiske duikt terug bij Santa Monica nog even in de oceaan. Inmiddels is het al weer 18:00 uur. Fietsen inleveren en weer een Lyft rit terug. We eindige de dag met wat snelvoedsel, we hebben nog wat koffers om in te pakken. Ja helaas, het zit erop. Morgen vliegen we terug naar Nederland.
Wat een prachtige reis hebben we gemaakt door dit mooie land. Zoveel moois gezien. We komen zeker nog een keer terug.
Vandaag gereden: 0 Ml.