Dag 9

Monument Valley

Vandaag lekker vroeg het Goblin park in, een vallei met allemaal kleine rots figuurtjes. Bizar te bedenken dat dit al miljoenen jaren geleden is onstaan, maar pas in 1920 is ondekt. We parkeren de camper - zoals vaker deze reis - op een lege parkeerplaats. Je kunt hier vrij tussen alle figuurtjes in het park (1 bij 2 mijl) rondlopen, dat wij gekscherend het 'piemelpark' hebben genoemd. Ze liggen er prachtig bij in de ochtendzon. Na een uur dwalen tussen de Goblins gaan we weer op pad. Vandaag is het eindpunt Monument Valley. Het grootste deel van de reis gaat over uitgestorven vlaktes en door mooie canyons. Alleen wij, de weg, mooie natuur en nul komma nul bereik. Je moet hier geen autopech krijgen!
Bij het natuurpark Natural Bridges nemen de de afslag naar de 261. Dit is een kortere route, maar wel één met een onverharde afdaling: de Moki Dukway. Een beruchte weg waar je via een onverhard pad steil langs een wand naar beneden rijdt. Als we er eenmaal op rijden valt het reuze mee. Al ligt er in de diepte nog wel een autowrak. Getver. Waarschijnlijk laten liggen om je te waarschuwen om toch echt rustig naar beneden te rijden. Wij kunnen met onze 26 foot camper redelijk makkelijk naar beneden rijden. Onderweg genietend van een prachtig uitzicht op de Valley of Gods en in de verte Monument Valley.
Eenmaal beneden is het niet ver meer voordat we de drukte in rijden. Heel wat anders dan de rustige parken die we tot nu toe bezochten. We hebben een plek op de View campground. Een grindvlakkte waar om de haverklap toeristenbusjes en pickups voorbij rijden. Niet echt een fijne plek helaas. De zonsondergang vergoedt veel. We hebben echt een mooie "View" op Monument Valley. Als de zon al lang achter de horizon verdwenen is, de busjes niet meer langsrijden en de sterren al weer aan de hemel staan is het licht hier nog steeds prachtig. Dus nog even genieten op de stoeljes naast de camper.
Vandaag gereden: 186 Ml.