Dag 13

To Bryce Cayon

Vanaf het moment dat we de camper neerzetten op de Ruby's Campground in Bryce Canyon komt de regen en hagel met bakken uit de hemel en schieten de lichtflitsen je om de oren. Er staan al dikke plassen op de camping als ik dit stukje tik.
Vanochtend bij het wegrijden van de North Rim kwamen we de kudde Bisons weer tegen. Alleen veroorzaakte ze nu een heuze "Bison-jam" omdat ze over de weg liepen en niet van plan waren ons erdoor te laten. Al grommend werden de auto's tegen gehouden zodat de jonge Bisons konden oversteken. Van dichtbij zijn ze behoorlijk groot en indrukwekkend, dus wachten we geduldig totdat ze ons erdoor laten. Als we rond 10:30 locale tijd weer bij Jacob Lake zijn, is het inmiddels schemerig geworden. Vandaag de Eclips in de USA. Waar wij nu zijn is de zon voor zo'n 75% bedekt door de maan. Heel af en toe vangen we een glimp op van de Eclips. Het is behoorlijkt bewolkt, dat is jammer. Dan maar weer doorrijden.
Het uitzicht verandert weer snel van bos naar open vlakte met rode clifs in de verte. Ook gaan we vanuit Arizona weer terug naar Utah, dus we verliezen weer een uur. Na een tussenstop in cowboydorp Kanab rijden we via de Scenic Byway 12 door de de mooie Red Canyon naar de ingang van Bryce waar we 2 dagen kamperen. Inmiddels is het droog geworden. Zo de omgeving maar eens verkennen.
Vandaag gereden: 165 Ml.