Dag 11

To the Grand Canyon North Rim

Voordat we vanochtend richting de Grand Canyon North Rim vertrekken, gaan we eerst langs de Horse Shoe Bend even buiten Page. De Bend is een mooie kronkel in de vorm van een hoefijzer in de Colorado river. Als we bij de parkeerplaats aankomen is het een grote chaos: auto's, bussen, mensen. Pff, wat een drukte. Gelukkig komt er net een plek vrij waar de camper precies inpast. Met de massa gaan we mee in de richting van de canyonrand. Het uitzicht vergoed veel. Eenmaal boven zien we ver benenden ons de groenblauwe rivier om een hoge rode rots buigen. Super mooi. Begrijpelijk dat het hier druk is. Na de nodige foto's in de meute weer terug. Snel de camper in, airco aan. Het is echt stikheet!
Vanaf Bitter Springs vervolgen we onze weg over de Scenic byway 89A langs de Vermillion Cliffs en Marble Canyon naar Jacob Lake. Hier voelt het een stuk koeler aan. Koffie gekocht, souverniertje en weer door. We zijn inmiddels ook weer een stuk geklommen, bij de Grand Canyon komen we straks boven de 2500 meter uit. De laatste 40 mijl gaan door het bos omhoog naar de North Rim. Onderweg komen we nog een kudde Bisons tegen. Tegen half vier zijn we op de camping en hebben we een riante plek in het bos. Geen hookup, maar tot onze verrassing wel een winkel met koffiebar, douches en Wifi. Daar zijn vooral de meiden blij mee.
Het wordt hier al snel donker en fris. Heel wat anders dan de hitte van gisteren. Dus stoken we ons kampvuur lekker op, gooien we wat hamburgers op de BBQ en daarna nog lekker wat hout. Marsmallows aan de stok, biertje erbij, wat wil je nog meer! Naar de Rim natuurlijk, die gaan we morgen bekijken. Eindelijk de Grand Canyon ontdekken. Voor het eerst deze reis staan we 2 nachten op de camping. Tijd zat dus.
Vandaag gereden: 128 Ml.