Dag 15

To Zion

Vandaag niet zo'n heel lange etappe. Van de 89 mijl die we rijden, moeten we de eerste 60 dezelfde weg terug. Dus weer door de Red Canyon en voor een 2e keer is dat zeker geen straf. Even voorbij Mt Carmel gaan we de 9 op richting Zion.
Eenmaal bij het park aangekomen verandert de de kleur van de weg in paars/rood asfalt; de kleur die het in het hele park aanhoudt. Ook schaffen we een permit aan om door de Carmel tunnel te rijden. Deze is namelijk zo smal dat grotere voertuigen in het midden van de weg moeten rijden, terwijl de parkrangers het tegemoedkomende verkeer tegengehouden.
Maar eerst willen we de canyon overlook trail lopen die net voor de tunnel begint. Helaas is de parkeerplaats klein en vol en moeten we dus doorrijden. Dan de tunnel maar in. We moeten wachten tot de laatste auto uit tegengestelde richting de tunnel verlaat. Hiske vraagt zich af hoe ze nu weten wanneer er geen auto's meer in de tunnel zijn. Het antwoord krijgen we direct. De laatste uit de tunnel geeft een estafette-stokje aan de ranger. Simpel en effectief. Daarna mogen wij erin. Als we de tunnel uitkomen slingeren we langzaam door de canyon naar beneden. Wederom is het landschap prachtig en weer zo anders dan wat we al gezien hebben. Eenmaal beneden doen we (super dure) boodschappen in Springdale en zoeken we onze camping, The Watchman, op. Wauw! We hebben een prachtige, grote plek aan de Virgin River, omgeven door de hoge rotsen van Zion. Er is hier zelfs een klein zandstrandje. Heerlijk afkoelen hier in de hitte. Als de zon achter de bergen is gaat de BBQ aan en daarna het kampvuur.
Vandaag gereden 89 Ml.