Dag 4

een verzameltekst..

De eerste echte vakantiedag. Gisteren was het vooral reizen. ‘s Nachts waren we al vroeg wakker, omdat we nog een beetje in het ritme moeten komen. De koffer van de kids wilde niet open en ik dacht dat we hiervoor al iemand voor moesten laten aanrukken. Echter Linde trok de koffer uiteindelijk open. Dus dat was een probleem minder. Dom ook dat ik geen tandpasta in de koffer had gestopt. Op de een of andere manier was in mijn hoofd blijven hangen dat ik geen tandpasta mee mocht, maar dat was de handbagage.
Op ons gemak gingen we dus om half 8 naar het terrace cafe voor ons ontbijt. Gekleurde ontbijtjes en chocolade muffins. De kinderen blij. Wij hadden toast met een eitje. Prima om de dag mee te starten. Toen wilde ik een Uber bellen, maar dat ging mis. Waarschijnlijk te laat aangemeld, want zojuist zag ik een mail van Uber. We namen de trein naar Chinatown in San Francisco waar Beth onze gids ons opwachtte.
We gingen door Chinatown een speurtocht doen en kwamen erachter dat Bruce Lee uit Chintatown San Francisco komt. Ook zagen we Fortunecookies maken. En liepen door North Beach waar de Italiaanse buurt zat. Uiteraard liepen we vandaar naar Lombardstreet wat iedereen wel kent van films. Vandaar verder gelopen naar Fisherman’s wharf. Helemaal vergeten naar zeeleeuwen te zoeken. Het weer was tot een uur of 2 best vreemd. Koele wind, maar zonnetje lekker, veel mist. Het knapte daarna op en werd het zicht ook beter. Morgen rekening mee houden als we de golden gatebrug willen opzoeken.
Na veel lopen, kaarten bij Union square, werd het tijd om terug te gaan naar Millbrae. Daar boodschappen gehaald en omdat we moe zijn eten meegenomen en besloten niet uit eten te gaan. Dit was een prima dag, ook de jongste hielden zich goed.

Fietsen naar Sausalito

De 2e dag bleek achteraf wel heel erg vermoeiend. Eerst met de Bart trein naar San Francisco. Waar we uitstapten was eigenlijk veel te ver om te lopen naar de fietsophaal. Veel zwervers en echte gekken te over. Ze schreeuwen staan raar te doen en stinken als een bunzing. Geen onderdeel van een goede vakantie. Na veel lopen kwamen we bij Basically free bike (dacht ik), waar we 6 fietsen kregen en het heet zo, omdat we de bon voor de huur van fietsen bij een sportwinkel konden inwisselen. Dat zou dan 193 dollar voor niks zijn.
We zaten nog maar net op de fiets of het ging mis. De meiden waren nog niet gewend aan de remmen en Sarah viel hard over haar fiets. Hand opengehaald en blauwe elleboog. En pappa was boos uit onmacht. Geen goede start van de dag allemaal. Daarna goed de fiets beheerst en omdat Sarah wat bloedde, gingen we naar de winkel om gelijk onze bon in te wisselen. Sarah nieuwe Vans schoenen, sokken voor Linden en Sarah, pappa een bril en Eva een mooi vest. Allemaal voor bijna niets (totaal rekening was 211 dollar dus we moesten iets bij betalen). De service was goed want Sarah werd daar ook goed verzorgd en dus konden we daarna met meer plezier verder. Samen de Golden State bridge op. Soms veel te steil omhoog en omlaag dus of lopen of vol op de remmen, maar zeker de moeite waard. Dit was echt gaaf om te doen. En wat een bijzondere omgeving toch. Veel koude wind, zon warm, prachtige natuur en aan de overkant lag Sausolito. Waar San Francisco continu in de mist ligt, was het warm en aangenaam in Sausolito. Geen zwervers, maar een mondaine badplaats met prachtige ligging en nog mooiere huizen. Hier hebben we de fietsen neergezet en zijn een ijsje gaan eten. Toen merkten we dat we onze gezichten hadden verbrand. Vervolgens bij Napa Burgers echt heel lekker gegeten. De mensen echt vriendelijk, leuke winkels. Ik zie het zo, je gaat naar San Francisco om eigenlijk naar Sausilito te gaan. Hier konden we makkelijk vaker zijn. Om 19.00 uur hadden we de ferry terug naar Fisherman’s wharf. Prachtig tochtje waar we zeehonden en pelikanen zagen onderweg.
We waren net op tijd om de fietsen in te leveren (8 uur) en toen moesten we nog naar huis lopen. Pfff we zaten er flink doorheen. Uiteindelijk rond 10 uur thuis. We zijn kapot. Ik tik dit nu, iedereen is gelijk gaan slapen na tanden te poetsen en wat aftersun.

Santa Cruz
Vandaag heb ik de auto gehaald bij het vliegveld. Altijd even spannend, maar het wees zichzelf allemaal wel uit. Eerste keer starten ook even spannend en toen terug naar het hotel. Nou dat ging allemaal prima, Sarah, Linde en Angelique waren even boodschappen aan het doen. Alles de auto in en naar Santa Cruz. Daar was een soort pretpark/kermis aan het strand. Vooral Eva vond dat prachtig. Sarah was nog steeds niet lekker helaas. Vandaag was tot nu toe de minste dag, hopelijk wordt het beter.
Eva ging in de meeste attracties. 2 keer met mij en 1x met Linde en Hesse. Daarna nog even ‘gokken’ in de amustementenhal. Allen een knuffel, dus een groot succes.
Eten hier is niet normaal “ bacon met chocola of oreokoekjes gefrituurd in een deegje’ hoe vet wil je worden?
Daarna naar Monterey om even te eten. Helaas wat file. Vervolgend de prachtige route waarvan we helaas alleen het eerste uur wat hebben gezien naar Morro bay.
We reden van 8 uur tot 22.30 uur, maar het was een gevaarlijke route zeker zo in het donker. Het is hier zo snel donker zeker rond half 9 is het gelijk donker.
We zijn nu net binnen. Allemaal moe. Snel slapen. Morgen is een rustig programma. Eindelijk even de foto’s uitzoeken.

Van Santa cruz via Santa Barbara zijn we naar Palmdale gereden op zaterdag. Heb ik via whatsapp al aan mijn ouders over verteld. Sarah wat ziekig.
Nu slapen we in het hilton in een familiekamer. ’s Ochtends zijn we om 6 uur op gestaan om naar Universal studio’s te gaan. Dat was een succes. Sarah was al wat beter. Op Linde na hebben ze wel allemaal een koortslip. Elkaar aangestoken waarschijnlijk of toch wat spanning allemaal. Bij Universal aangekomen eerst het ritje van Harry potter gedaan. Wat is dat mooi. Aan dit soort attracties kan de efteling niet tippen. Ook de Simpsons, Minions en Transformers waren geweldig. We gingen om 21.15 het park uit. We hadden geen voeten meer over. De hitte was enorm, maar gelukkig weinig last van gehad want overal werd je gekoeld of stond je in de schaduw. We zijn rond 22.15 thuis. Wat een lange dag weer. Wederom kapot, maar we moeten gaan genieten van ons bed want de komende dagen slapen we op een matje in het park. Maar weer zien hoe dat gaat zijn. Morgen rijden we naar 3 rivers – Sequoai park. Foto’s moet ik er nog bij zetten, maar het draadje ligt nog in de auto.