Dag 3

Reisdag 3

Voordat we via de Icefields Parkway richting Jasper rijden maken we nog 1 keer een stop bij Lake Louise. We hopen dat het weer gunstig is voor een mooie foto, maar helaas. Bij het meer aangekomen is het nevelig, waardoor het uiteindelijk niet lukt om een mooie foto te maken. We rijden terug naar het hotel voor het ontbijt om daarna wat inkopen te doen, benzine te tanken en richting Jasper te vertrekken.
We rijden de Icefields Parkway op. Deze weg behoort met recht tot de mooiste autoroutes ter wereld. We vergapen ons aan de ruige bergmassa's met hoge pieken die voor ons opdoemen. Het zonnetje is erbij gaan schijnen. Ideale omstandigheden dus. We merken dat we ook op hoogte rijden, want langs de weg ligt er nog een flink pak sneeuw. We maken een fotostop bij een uitzichtpunt en vervolgens onze weg richting Bow Lake.
Als we het meer naderen merken we op dat het nog volledig bevroren is en het meer ook bedekt is met een pak sneeuw. Met de zon erbij is het reflecterende licht zo vel, dat een zonnebril geen overbodige luxe is. Bij het meer maken we een stop voor een korte wandeling. Dan valt pas op hoeveel sneeuw er kan vallen.
We vervolgens onze weg en stoppen even verderop bij de Bow Summit. Hier leidt een pad ons naar een uitzichtpunt. Vanwege de sneeuw en ijs is het pad lastig te bewandelen, maar eenmaal bij het uitzichtpunt aangekomen is het de moeite waard geweest. Ook hier raken we weer onder de indruk van het schitterende uitzicht en ruige bergmassa van de Rockies.
Het wordt nu tijd om ons op te maken voor een van de hoogtepunten van de reis: een heli en hike tour in de Rockies.
Daar aangekomen worden we zeer vriendelijk ontvangen en krijgen de veiligheidsinstructies uitgelegd. Na 15 minuten is het zover en worden we naar de helikopter begeleid. Het belooft een spectaculaire vlucht te worden en na het opstijgen vergapen we ons aan de schoonheid die onder en langs ons voorbij trekt. Niet voor niets is dit een "must do" excursie wanneer je in de Canadese Rockies bent. Een absolute aanrader!!!
Ons vlucht krijgt een onverwachte wending. Wanneer we nog geen 10 minuten onderweg is moet de piloot omkeren, vanwege een defect een aan meetinstrument van de helikopter. Op zicht niet ernstig, maar veiligheid gaat boven alles en de piloot moet de vlucht afbreken. Bij terugkomst moeten we even wachten op een andere heli, maar dan gaan we wederom de lucht in. Dit is eerder geluk dan pech hebben, want voor de 2e keer krijgen we de schoonheid van de Rockies voorgeschoteld. Piloot Ralph vertelt ons tijdens de vlucht over het ontstaan van de Rockies, de Gletsjers, Avalanches en nog veel meer weetjes. Na een vlucht van 10 minuten maken we een landing bij de Cline River. We landen op een afgelegen plek, waar je met de auto niet kan komen en het ook te voet niet eenvoudig is. We staan dus letterlijk in "the middle of nowhere" Ralph neemt ons mee op een korte hike en vertelt ons over de rivier, de Grizzly's. Het is te merken dat hij veel kennis heeft en hij neemt de tijd om ons het ultieme gevoel te laten ervaren. Bij een prachtig gelegen waterval maken we een stop en drinken wat. Daarna wordt het tijd om terug te gaan naar de heli. Daar krijgen we een glaasje champagne aangeboden. Nippend aan de champagne nemen we nog een keer goed het overweldigende landschap in ons op: Life is good!
Bij terugkomst worden we wederom vriendelijk ontvangen en vanwege het ongemak mogen we de foto, die voor vertrek van ons is gemaakt, gratis meenemen. Hoezo ongemak? We hebben 2 keer de vlucht van ons leven mogen beleven......
Helemaal hyper van de ervaring rijden we door naar ons hotel The Crossing, wat halverwege de Icefields Parkway ligt. Daar brengen we de nacht door, waarna we doorrijden naar Jasper.