Dag 4

Reisdag 4

Na het schitterende avontuur met de heli en hike tour maken we ons op voor een nieuwe reisdag. We reizen vanaf The Crossing naar Jasper. De dag begint goed met een mooie zonsopkomst die de rotsformaties die direct achter het resort gelegen liggen prachtig verlicht. Al gauw slaat het weer om, en nog voordat we bij het Icefieldcenter zijn rijden we in de sneeuw. Bij het Icefieldcenter maken we een korte stop voor een kop koffie. Al nippend van de koffie kijken we uit over de Athabasca gletsjer, wat ook bij minder weer nog steeds een fascinerende uitstraling heeft.
We vervolgens onze weg weer en rijden door naar de Sunwapta falls. Het weer is inmiddels opgeklaard en het zonnetje schijnt weer. Ook de Sunwapta falls is weer een schitterende waterval. We ondernemen ook nog een fikse wandeling naar de lower falls.
Hierna rijden we door naar Jasper. Al rijdend turen we de weg af om te zien of we een beer kunnen spotten. Na 3 dagen hebben we er namelijk nog geen gespot en een beer hoort er toch echt bij.
We hebben weer geluk vandaag! Want in de verte zien we een groepje auto's langs de weg geparkeerd staan. Meestal een teken dat er iets te zien is. We minderen vaart en zien tot onze grote enthousiasme een zwarte beer langs de weg struinen. Snel pak ik mijn camera die al gereed op de achterbank ligt en begin te schieten. De beer lijkt de auto's met mensen die hem observeren volledig te negeren en struint er rustig op los. Hij passeert onze auto op een kleine 25 meter en neemt zo nu en dan de moeite om even op te kijken. Klik klik klik..ik schiet zoveel ik kan in de hoop ook zijn kop er goed op te krijgen. En dat lukt! Wederom een hoogte punt van de reis en dat al op de 4e reisdag....
Na aankomst in Jasper rijden we naar het hotel om in te checken en om onze koffers te dumpen. Daarna gaan we het plaatsje in om wat te eten. Aan het eind van de middag gaan we met de Jasper Skytram de berg op.
De gondel brengt ons naar ruim 2200m hoogte waar we al een schitterend uitzicht hebben. Vanaf het bergstation is het mogelijk om een wandeling te maken die je nog eens 200m hoger brengt. Hoewel het een pittige wandeling is met steen, ijs en sneeuw, houden we wel van een avontuurtje en trekken we erop uit. Al gauw merken we hoe zwaar het is. Naast de gure en harde wind is het toch best wel een flinke klim. We moeten een paar keer even op adem komen, maar geven niet op. Als ware alpinisten in de Himalaya gaan we steeds hoger. Eenmaal op de top wordt de inspanning beloond en worden we getrakteerd op alweer een schitterend uitzicht.
We nemen de omgeving goed in ons op en dalen dan langzaam aan weer terug naar het bergstation, waar de gondel ons weer terug naar het dal brengt. Inmiddels hebben we wel trek gekregen en daarom zoeken we meteen een restaurantje op.
Na het eten is het welletjes geweest en gaan we naar de kamer. Morgen hebben we een hele dag in Jasper en omgeving te besteden, waaronder een raft..