Dag 6

Reisdag 6

Vandaag weer een reisdag voor de boeg. We reizen van Jasper naar Well Gray Provincial Park. Een rit van ruim 200km. Voordat we vertrekken ga ik er in de ochtend vroeg op uit om wat te fotograferen. Om kwart over 6 rijd ik richting Pyramid Lake. Het belooft weer een mooie dag te worden. Vanwege het vroege tijdstip is het heerlijk rustig en stil. Zo kan ik nog even genieten van de schitterende omgeving rondom Jasper.
Na het ontbijt vertrekken we richting Well Gray. Het is zondag dus lekker rustig op de, overigens toch al niet drukke, wegen. Onderweg spotten we nog een zwarte beer langs de weg. In eerste instantie merken we de beer te laat op, maar besluiten toch om te keren. De beer struint op z'n gemak langs de weg en schenkt ons verder geen aandacht. Wel schrikt het even als er wat druk verkeer langs raast, maar wij kunnen vanaf de andere kant van de weg de beer rustig observeren.
Aan het begin van de middag komen we aan bij de Blue River, alwaar we een wildlife safari hebben geboekt op de gelijknamige rivier. In kleine bootjes varen we de rivier af. Om de kans om wild te spotten te vergroten worden we geacht zo stil mogelijk te zijn, maar als we de rivier op gaan, maakt het bootje waarin we zitten zoveel lawaai, dat ik mij afvraag of dat alleen al de dieren niet afschrikt? Uiteindelijk hebben we toch geluk en weten een zwarte beer te spotten die ook op z'n gemakje langs het water loopt. Die beren zijn erg relaxed hier!
Na de lunch rijden we door naar Well Gray. De omgeving hier is heel anders dan de Icefields Parkway waar we eerder overheen zijn gereden. Het landschap is minder ruig en waar we ook kijken, zien we alleen maar bos. Aan het eind van de middag bereiken we onze lodge, The Helmcken Falls lodge. Dit is een eenvoudige, maar sfeervolle lodge.
De mensen van de lodge zijn erg vriendelijk en gastvrij. Na het avondeten gaat letterlijk en figuurlijk het licht uit. Het is weer een lange dag geweest...