Dag 9

Reisdag 9

Omdat we pas in de avond een Jeep tour hebben geboekt, doen we het overdag rustig aan. In de ochtend zoeken we een tentje op voor een ontbijtje. Vandaag is ook de dag dat Ajax de finale om de Europa Cup speelt. In Whistler ontdekken we de Amsterdam pub en we bedenken ons dat het wel leuk is om de finale in de pub te kijken. Als we de pub binnenlopen en aan de serveerster vragen of de wedstrijd in de pub bekeken kan worden, kijken ze ons aan alsof ze nog nooit van voetbal gehoord hebben, laat staan van Ajax....
Met tegenzin wordt voor ons het kanaal opgezocht. Het blijkt mogelijk om de wedstrijd in de pub te bekijken. Uiteindelijk zien we er vanaf en besluiten we de finale op onze hotelkamer te kijken. Helaas verliest Ajax de finale.
In de middag gaan we Whistler weer in. Omdat we om half 7 met de Jeep tour meegaan, eten we bijtijds en meldden ons bij het kantoor, waar we keurig op tijd worden opgepikt.
We rijden ongeveer een kwartiertje vanuit Whistler om vervolgens een onverharde weg in te slaan en bergopwaarts te rijden. Ook nu hopen we weer wild te zien.
Onze gids is een echte vrijbuiter en outdoor type en vertelt ons over de omgeving en zijn bezigheden. Het eerste deel van de route is nog niet uitdagend, maar naarmate we hoger gaan wordt het wat ruiger en de weg ook.. Het is een echte off the road tour. We maken een paar stops om van het uitzicht en de ondergaande zon te genieten.
Als het bijna tijd is om terug naar Whistler te rijden zien we onze eerste beer van de tour. We zien hem in de verte net de weg oversteken. Langzaam rijden we er naartoe in de hoop dat hij er nog zit. We hebben geluk, want als we dichterbij zijn, zien we de beer bergopwaarts lopen. Het is boeiend om te zien hoe makkelijk een beer dit doet over de rotsen. Ik weet nog een video opname te maken met de Gopro camera die ik bij me heb.
Nadat we nog even een korte stop hebben gemaakt bij een waterval is het tijd om terug te gaan. Op dat moment hebben we ook beer nummer 2 gezien. Geen slechte score. Maar we krijgen nog meer te zien. In totaal zien we 6 beren! Alsof ze door de touroperator langs de route zijn uitgezet. Uiteraard is dit niet het geval, maar doordat het een warme dag is geweest en het 's-avonds flink afkoelt, laten de beren zich makkelijker zien. Van een afstandje hebben de beren een hoog aaibaarheidsgehalte, maar dat proberen we maar niet uit. Onze gids zet ons keurig voor het hotel af. We bedanken hem en geven nog een fooi. Tevreden en enthousiast lopen we terug naar onze kamer. Een leuke tour en 6 beren, wat wil je nog meer?