Dag 21

Banff, Revelstoke en Kamloops

Dag allemaal,
Wij zijn op deze donderdag aangeland in Kamloops ongeveer 500 km van Vancouver.
Het is heel erg heet en benauwd, gelukkig zitten we nu op de hotelkamer met airco aan en grote glazen ijswater...
En heeft onze "undersized car" (raakt Bert niet over uitgesproken!) natuurlijk ook airco.
Verder is er een buitenzwembad, waar we misschien zo nog gebruik van gaan maken...
Daarmee is het meeste gezegd over dit hotel, het ligt aan de snelweg midden in een shoppingmall....dit is wel goed om een beetje af te kicken van al het moois dat we gezien hebben!!

Dinsdag reden we van Lake Louise richting Banff, slechts 100km zodat we ruim tijd hadden om onderweg te stoppen. De eerste stop was bij Johnstone Canyon, weer een indrukwekkend staaltje van Moeder Natuur: een kloof uitgesleten in miljoenen jaren door het wilde gletcherwater en door mensenhanden in de 17de eeuw voorzien van wandelpaden. Heel bijzonder!
Later onderweg: autos' aan de kant met knipperlichten aan en vele mensen langs de kant met camera's in de aanslag...en jawel: een eland met een enorm gewei!!
Het is hier in Canada een beetje als Afrika: the Big Five!!
(Whale, killerwhale, moose, elk, bear, grizzlybeer sorry 6)
In banff aangekomen konden we nog niet inchecken zodat we eens zijn gaan kijken naar de beroemde gondola....en jawel, Bert is mijn held!!!
Op naar 5194 m hoogte met een wonderschoon uitzicht over de bergtoppen!!! Door mijn camera niet te bevatten...
Heerlijk uit eten en op tijd naar bed om de volgende dag door te rijden naar Revelstoke.
We verlaten dan de Rocky Mountains.
Een mooie rit, wel meer verkeer en oponthoud door wegwerkzaamheden. Na enig zoeken vonden we ons logeeradres: three mountains lake chateaus en dat dekt precies de lading:een enorm (nep) kasteel aan een meer, omgeven door 3 hoge bergen.
Kamer met uitzicht op prachtige binnentuin, meer en 3 bergen. Maar zonder dollen een mooie locatie, wel een beetje vergane glorie, maar dat is niet erg !
Naast het hotel een "Gost Town". Uit liefhebberij hadden de (rijke?) hoteleigenaren allerlei oude, Canadese spullen verzameld (oude school, oude kerk oude huisjes en winkels, oude treinen en auto's). Tegen een kleine vergoeding kun je dit bezichtigen. Leuk, hoewel wel een beetje stoffig en vergane glorie........
Vandaag over de Highway 1 naar Kamloop gereden. Weer een heel ander landschap, deed mij erg denken aan Midden Frankrijk. En dus dus aangekomen in eerder genoemd hotel.
Bert wordt een beetje ongeduldig en wil gaan zwemmen, dus ik brei er een eind aan!!
Misschien kom ik morgen nog terug met wat algemene beschouwingen over Canada en de Canadezen, misschien ook niet...........bye bye