Dag 1

Reisdag 1

Hallo thuisblijvers!!
4x inloggen en 3 maal vloeken en het is gelukt! Dwz ik lig hier iets te schrijven waarvan ik maar hoop dat ik het ook aan jullie kan versturen..........

Nadat Stefan ons op Bert's verjaardag naar Schiphol heeft gebracht brak het lange wachten aan! Drie uur van tevoren inchecken is best lang. Ik kreeg het nog wel voor elkaar om mijn boardingpas kwijt te raken....even stressen dus!!
De vlucht was VNO erg lang en saai, we zaten in het midden (vlak naast de nooduitgang) en ik heb werkelijk helemaal niets kunnen zien van IJsland, Groenland of Canada helaas.
Om 13.00 lokale tijd, ongeveer 22.00 Canadese tijd zijn we geland en door de douane gegaan. Daarna na de Avis waar een spiksplinternieuwe Ford Escape klaarstond met 10 km op de teller.
We kregen de sleutel en we konden er zo mee wegrijden, zonder enige instructie!
Bert heeft zich een held getoon in het drukke verkeer van Vancouver en ik was weer de sublieme kaartlezer, net als voor de tijd van de navigatie. Bert heeft maar een paar keer gevloekt.....het hotel was redelijk snel gevonden en nadat we de auto in de parkeergarage hadden gezet konden we inchecken. Het is een behoorlijk chique hotel met alles erop en eraan. Vreemd genoeg op de (prima) kamer ook een volledige keuken met kookplaat, oven koelkast, vriezer en uitzicht op een paar prachtige wolkenkrabbers.
Het hotel ligt aan een drukke verkeersweg midden in het centrum en nadat we ons opgefrist hadden zijn we de stad ingelopen.Vancouver is een best drukke stad qua verkeer, veel en vooral hele grote auto's. Het doet mij een beetje denken aan New York in het klein. Eigenlijk niet helemaal ons ding op vakantie, maar het is maar voor 2 nachtjes. In een soort sportcafé zijn we iets gaan drinken (alcohol is erg duur in Canada en alleen te koop in speciale winkels......)
Het was daar zo gezellig met het Nederlands dames voetbal team dat scoorde dat we daar ook maar een hapje zijn gaan eten. Mijn indruk van de Canadezen: zeer vriendelijk, behulpzaam en belangstellend!
Om 19.00 terug in het hotel zin we gewoon naar bed gegaan, het was 4 uur 's nachts of zoiets.......
De volgende dag, vandaag dus, hebben wij heel lui de hop-on-hop-of bus genomen om ons naar alle bezienswaardigheden te brengen. Dat werkt toch wel heel goed als je in een vreemde stad bent. De bus stopt voor ons hotel, ook al zo gemakkelijk.
We hebben deze lange dag echt wel een goed indruk kunnen krijgen van de stad Vancouver: het is hip, veel jonge mensen, lijkt wel wat op Amsterdam of New York. Geen mooie of pitoresque stad, er mist toch iets van geschiedenis, maar als je van moderne architectuur houdt zoals wij wel genoeg te zien.
Ik ben nog in een soort 4d ervaring geweest, echt geweldig!!!! Bert wilde niet dus moest ik alleen...het was een virtuele vlucht over Canada, je zat gewoon in een stoel en dat weet je, maar je wordt zo gemindfucked dat ik gilde als in een achtbaan echt fantastisch!!!!
Wij zijn nu een beetje aan het relaxen op de kamer en morgen aan het voorbereiden:we gaan dan met de Ferry naar Vancouver eiland en dan begint pas het echte genieten denk ik:van de natuur waar we voor gekomen zijn!,