Dag 14

Reisdag 14 San Francisco

Byebye San Francisco,
Gister de enige hele dag in San Francisco gehad en die ook ten volste benut. Eerst maar eens naar Macy's want Thommy had bedacht dat zijn eerder aangekochte koopwaar goed beviel, hij wilde zijn garderobe daar graag verder mee aanvullen. Dus 's ochtends zijn we weer heerlijk gaan shoppen. Uiteindelijk eerst de tas naar het hotel gebracht (iets minder op de route) en weer terug naar het centrum.
We wilde graag naar Fishermans Wharf en het liefst niet weer alles lopen dus we besloten aan te sluiten in de rij voor de cable car, en das best een flinke rij. Online hadden we al waarschuwingen gezien dat het soms 1,5 uur kan duren dus we hebben eerst even aangekeken hoe snel het ging. Gelukkig leek het snel te gaan en uiteindelijk stonden we na ruim een half uurtje vooraan. De volgende liet even op zich wachten dus na 3 kwartier zaten we dan prinsheerlijk op de beste plekken in de cable car onderweg naar de pieren.
Daar aangekomen eerst maar eens even lunchen en vervolgens de omgeving verkennen. Het is een super gezellig en relaxed deel van San Francisco met op straat wat live muziek, ook genoeg te zien oa musee mecanique met allemaal oude spelmachines die op kwartjes werkten. De airhockey werd uiteindelijk op een haar na verloren door ondergetekende maar dat mocht de pret zeker niet drukken.
Via een mooi wandelingetje door de drukte zijn we aangekomen bij pier 39 waar de zeeleeuwen ons al toezongen, een waar genot om even wat minuten stuk te slaan. Ook hier weer veel winkeltjes en toeristische attracties. Gelukkig naast de landelijke fast-food ketens ook een parel van een wijnbar waar we heerlijk een wijntje hebben genoten met het uitzicht van een haven, wat wil een mens nog meer.
Uiteindelijk dan toch maar weer opgestaan een aan een flinke wandeling langs de kust begonnen naar het restaurant waar we de avond zouden neerstrijken. Dit restaurant was op aanraden van Frank en Emma die hier vorige week nog vertoefden.
Thommy zei onderweg al schoorvoetend dat een ander restaurant ook wel prima zou zijn als we dat eerder zouden vinden en aangekomen bleek waarom.... Het was geheel vegetarisch. Maar goed, een andere optie was er niet echt meer want het was in een gebied zonder andere restaurants dus we hebben toch maar plaatsgenomen. De gerechten waren geweldig en het uitzicht onbetaalbaar (zie foto, soort brug op de achtergrond) We hebben een heerlijke avond gehad.
Nu koffertje weer inpakken en auto ophalen.