Dag 16

Reisdag 16 reisdag van Carmel naar Pismo

Wederom een reisdagje, maar gelukkig is het maar een paar uurtjes rijden naar Pismo dus we besloten gisterochtend om eerst Monterey te verkennen. Toen we wakker werden in Carmel regende het en was het super mistig maar in Monterey (10 min rijden) scheen de zon. Heel apart hoe het klimaat hier per staf zo knap verschillen (heeft te maken met de zee en rotsen, heel verhaal). Maar goed Monterey dus, we hebben heerlijk door het stadje en over de pier in de haven gewandeld en uiteindelijk bij Fishermans Wharf rondgekeken en neergestreken voor een overheerlijk lunch met Lobstertail.
Toen waren we klaar voor de tocht naar het zuiden en we zochten de auto weer op. De kustroute die we eigenlijk zouden rijden is helaas in februari door rotsverschuivingen onbegaanbaar geworden maar Thommy had een begrote gevonden die niet te versmaden was. We reden door een prachtig landschap met in het begin veel groen maar later steeds door warmer klimaat, minder groen gebied. Toen we eenmaal de bergen uit waren hebben we nog een hele tijd door de wijngebieden heen gereden met wijnranken zover als je kunt kijken. Het was echt een prachtige tocht.
Aangekomen in pismo was het al eind van de middag en hebben we heerlijk het resort verkend, geborreld bij het zwembad en uiteindelijk van een romantisch diner genoten in het restaurant naast het zwembad. Het stadje Pismo ligt wat verder weg dus dat gaan we vandaag ontdekken.