Dag 24

Newfoundland --> Nova Scotia

Gisterenavond laat, na borrelen bij onze laatste gastvrouw een update geschreven van de laatste dagen, maar nu zie ik dat ik deze niet verstuurd heb. Dus nog maar een keer:
Donderdagochtend vertrokken uit St John's richting het zuiden van het schiereiland Avelon.
Daar op Cape Mary kun je op een vogelrots duizenden Jan van Genten zien en hun jongen. Het was stralend weer, totdat we een km of twee, drie voor de Kaap kwamen: potdicht van de mist, we reden er zo in. In het Visitor centrum garandeerde men echter dat je de vogels nog steeds kan zien; ze zitten maar 10 meter van de plaats waar je zelf staat. Dus wij het vol rotsen en stenen liggende pad van een kleine twee kilometer op. Voordat je de vogels kon zien, hoorde je ze al heel goed en ruiken des te beter! Men had de waarheid gesproken: je kon de vogels goed zien, alhoewel in een grijze atmosfeer natuurlijk. De foto's zijn dus nogal grijs. Maar beter dat dan niets. Alleen de vogels in de vlucht op de camera vastleggen was erg moeilijk, gezien er weinig contrast was.
Hiervandaan weer langs een andere kust richting de Ferry.
We hadden aan boord een cabin met raam: uitzicht op het water en voornamelijk in de nacht.???? Biertje gedronken, lekker gegeten en met een borrel naar de cabin.

De volgende morgen lekker uitgeslapen! We werden om half 9 gewekt en om 10 uur reden we boot af. Langs Bras d'Or en verder de noordoostkust van Nova Scotia op weg naar onze laatste slaapplaats: een appartement-zeg maar een gewoon huis- in Port Dufferin. De eigenaren zijn Oostenrijkers. We zijn eerst gaan eten en daarna werden we uitgenodigd voor een wijntje. We mochten niet weg eer de fles leeg was. Nou vooruit dan maar!????