Dag 27

Nova Scotia --> Oude-Tonge

Nu we aan onze eigen tafel een lekker bakkie zitten te doen, geef ik een laatste verslag welke jullie nog te goed hebben.
Zaterdagmorgen hebben we rustig aan gedaan en zijn vertrokken uit Port Dufferin om in Shubenacadie een wildpark te gaan bezoeken. A een poosje begon het wat te regenen, maar een half uur voordat we bij het park zouden arriveren, begon het te hozen. Zelfs zo hard dat de bomen langs de weg er meer grijs dan groen uitzagen!
De mevrouw aan de kassa raadde ons ook af om naar binnen te gaan, want de dieren zouden zich met dit weer echt niet laten zien. Ook was er geen restaurant, alleen een overdekte buitenkantine. Dus besloten we iets verder te rijden, waar we bij Subway een broodje hebben zitten eten.
Daarna zijn we verder gereden naar Maitland, waar bij de Shubenarcadie rivier een Interpretive Center is van o.a. De Tidal Bore Rafting. Deze rivier mondt ook uit in een zijtak van de Bay of Fundy, dus ook hier een groot verschil in eb en vloed. Men gaat hier met een raft met afgaand water de rivier af en wacht op het begin van de vloed. Het water botst dan hier ook weer en dat veroorzaakt een kolkende massa, waarbij het opkomende water toch wint. Op die golven raft met weer de rivier op. We hebben vanuit de auto en uit de verte de rafts nog wel de rivier af zien gaan, maar voordat ze op het kolkende water terug zouden keren, zou nog wel een paar uur duren. En aangezien het nog hard regende, ging dat 'm niet worden. Ook een mooie wandeling door de daar liggende wetlands werd ons afgeraden. Alsof dat in ons opgekomen was! In het centrum hebben we ook weer een animerend gesprek gehad met een Nederlandse Canadees, die al twintig jaar geleden geëmigreerd was.
Dus zijn we vertrokken naar het vliegveld, weliswaar te vroeg, maar daar zouden we in ieder geval droog zitten????. De auto ingeleverd en een rekening gekregen voor de beschadigde autoruit. De kosten krijgen we vergoed via de Zero-Riskverzekering die via via Jan Doets afgesloten hebben.
Op het vliegveld wat gelopen, gezeten, gedronken en gegeten. Om 5 voor 1 's nachts stegen we op van Halifax. Precies vijf uur later landden we Londen Heathrow. Lopen, met shuttlebus en weer lopen --> zo kwamen we van terminal 2 naar terminal 5. Alhoewel onze aansluitende vlucht naar Schiphol ook vertraagd was, landden we slechts vijf minuten later dan gepland in Amsterdam.
En daar zaten ze: Macey, Marley en Jessie! Toen ze ons zagen, renden ze op ons af. Wat hadden we die grietjes gemist! Toen we naar Micha en Sheila liepen, zag ik ineens ook Naomi en Jaen Marie staan! Wat een leuke verrassing!
Hoe laat we thuis in Oude-Tonge waren, weet ik niet meer precies, maar het voelde gelijk weer goed. (Gelukkig maar!????)
Tenslotte hebben we de vakantie afgesloten met een etentje bij de Wok van Zeeland. Wat een ervaring weer!