Dag 10

Oost-PEI

Vandaag nog een volle dag op Prince Edward Island. Vanmorgen eerst in noordoostwaartse richting vertrokken. In het Natl Park Greenwich een prachtige wandeling van anderhalf uur gemaakt door velden, bossen, waterrijk gebied naar de duinen. Ondanks dat het de hele dag bewolkt was, was de temperatuur erg aangenaam: 22-23 graden. Vervolgens zijn we bij Naufrage, bij het Shipwreck café een bakkie gaan halen en onze lekkere boterhammetjes opgegeten. Verder naar North Lake harbour, alwaar ze de grootste tonijnen uit het water plegen te halen. Alleen bleek bij navraag het seizoen te starten op 1 augustus. Per boot mag er per dag één tuna gevangen worden. Daarna moeten ze terug naar de haven. Maar zo'n visje weegt gemiddeld 500-700 pond.Soms wordt er aan het eind van het seizoen- in oktober/ november een gewicht van 1200 pond aan de wal getakeld!
We vervolgden daarna onze reis naar de East Point, waar natuurlijk weer een lighthouse te bezichtigen was. Hierna reden we weer zuidwaarts, voorbij mooie witte stranden waar je de "singing sands" aantreft. Door de structuur van de zandkorrels hoor je bepaalde tonen als je op je blote voeten erover loopt.
Nog wat korte stops gemaakt en tenslotte gestopt bij Sobeys - een groot supermarktketen in Oost-Canada. Hier boodschappen gedaan waaronder ons avondeten. Lekker op de kamer gegeten en gedronken. Na de was weggestreken te hebben, de rest van de avond heerlijk gechilled. Op tijd naar bed, want morgen moeten we de boot halen die ons weer naar Nova Scotia brengt.