Dag 22

St John's

Zo dat was me het dagje weer wel! Toen we vanmorgen weg wilden zag Kees dat de voorband nu wel echt te zacht stond. Dus reservewiel erom. 60 km verderop in Clarenville bij een bandenboer aangeklopt. Ze maakten onze band snel in orde en zette m ook weer aan de auto. Nog geen kwartier later hoorden we keihard steentjes rondom de auto knallen. Eerst was er niets te zien, maar plotseling zag ik een duidelijke ster in de voorruit. Nou, hij zit er nog steeds goed!????. Om half twee waren we aan de zonovergoten kust in Witless Bay. We maakten een afspraak om morgen met de zodiac de oceaan op te gaan. Kijken of we hier wat diertjes kunnen spotten.
Vervolgens zijn we naar Cape Spear gereden, het uiterst oostelijk punt van Noord-Amerika. Van hieruit kon je in de verte Signal Hill zien liggen. Vanaf deze heuvel zijn de eerste berichten van Marconi verzonden. Vanaf hier heb je ook een prachtig panoramazicht op St John's en zijn haven welke heel beschut ligt. Hier zijn we dan ook later naar toe gereden, maar niet voordat we bij het Visitor Center het een en ander aan info hebben opgedaan. Toen we uiteindelijk naar het hotel wilden rijden, kwam ik erachter dat ik de voucher voor het hotel bij het Visitor Center had laten liggen! Er snel naar toe gereden, maar wat denk je? Ja, gesloten! Naar het hotel en dat was natuurlijk geen probleem. Alleen had men daar te melden dat er slechts één nacht geboekt staat in plaats van twee. En mijn bewijs ligt in het Visitor Center! Morgen maar snel gaan halen en hopen dat ze het niet per ongeluk hebben weggegooid!
Een stukje naar de stad gereden en daarna gaan lopen naar downtown. Heerlijk snowcrab gegeten en om een uur of 10 weer terug op onze kamer.
Wordt vervolgd!