Dag 20

Back to Vancouver

En dan is daar ineens de laatste etappe, weer terug naar Vancouver, na 3 mooie weken met veel natuur en wildlife. Stipt om 10 uur meldden we ons bij de ferry terminal voor de boot van 11 uur. Dit keer de overtocht van Swartz bay naar Tsawassen, iets korter dan de vorige overtocht, maar met andere uitzichten. Het eerste stuk ging tussen allerlei eilandjes. Hier geen walvissen, maar wel een groep zeehonden op een rots en ook een paar zeeleeuwen.

Eenmaal aan land zetten we koers naar Vancouver. We wilden eerst naar Granville Island omdat dat een supergezellig public market was. Vele anderen vonden dat ook dus het resultaat was dat we de auto niet konden parkeren. Dan maar eerst naar het hotel, inchecken en bekijken hoe we er zonder auto konden komen. Dat kon door een stukje te lopen en dan de aquabus te nemen. Dachten we vanmorgen de laatste boot te hebben gehad op deze reis, dat bleek dus niet zo 😀. Op weg naar de aquabus kwamen we langs Fritz European Fry House. Mylene had eerder tijdens de reis gegoogled of je ergens in Canada een patatje oorlog (met mayo en pindasaus) kon krijgen en was toen dit adresje tegengekomen. Omdat het op de route naar de aquabus lag en het rond lunchtijd was, zijn we daar eerst langsgegaan. Heerlijke patat in een ouderwetse puntzak! En je krijgt je saus er niet als een klodder overheen, maar netjes in puntbakjes erbij. De tafeltjes hebben speciale gaatjes waar je je puntbakje in kan zetten, handig.

De aquabus was wel grappig. Het was een stukje van niks, maar eigenlijk niet te lopen, of je moest heel ver omlopen via een hoge brug en dan weer onder die brug terug. Want de Public Market zit eigenlijk recht onder die brug. Het is net de Rotterdamse markthal, maar dan veel gezelliger. Wat ik nog niet eerder gezien had in Canada (kan ook komen doordat we alleen grote supermarkten hebben gezien) is een kaaswinkel. Hier op de Public Market waren er wel 3. Maar ook een kraampje met allerlei verschillende smaken augurk, veel taart-en gebakskraampjes, groente- en fruitstalletjes met het fruit in een keurige pyramide opgestapeld in een bak ( ja ook de frambozen en bramen). We hebben er wat rondgelopen en toen met de aquabus weer terug.op de terugweg zagen we nog een nieuwe manier van waterfietsen: 2 drijvers met daartussen een soort hometrainer, daarop een fietser die zich op die manier voortbeweegt/fietst over het water, grappig.

Vanavond de koffers weer inpakken voor de terugreis. Inchecken is al gebeurd. Morgenochtend nog een paar uur in Vancouver doorbrengen, lunchen en dan richting vliegveld.