Dag 7

Beren-gezellig: 6 beren gespot

Het vroege opstaan houden we erin, dan hebben we geen last van hordes toeristen. We hadden eerst het plan om vanochtend vroeg naar Moraine Lake te gaan maar hebben besloten om met de gondel van het skigebied naar boven te gaan. Hier zou de kans behoorlijk groot zijn dat we beren zouden zien. En nu we al bijna een week in Canada zijn, willen we natuurlijk graag onze eerste beer kunnen spotten. Het bleek een schot in de roos: op weg naar de kabelbaan kwamen we langs de weg een moeder-grizzly met 2 jonkies tegen, geweldig! Helemaal enthousiast kwamen we bij de kabelbaan. Eerst maar even ontbijten en toen met de stoeltjeslift omhoog, een tocht van 13 minuten, heel mooi en zo stil. Boven aangekomen beetje rondgewandeld, foto’s gemaakt van het prachtige uitzicht met in de verte Lake Louise en nog even het bezoekerscentrum bezocht. Daar aan een ranger gevraagd of de moederbeer die we gezien hadden een grizzly was en dat werd bevestigd. Op de terugweg met de stoeltjeslift kwamen we nog een grizzly tegen die lekker zijn voedsel bij elkaar aan het scharrelen was, zich niet bewust van het feit dat wij boven hem langs “vlogen”. De teller stond al op 4 beren en het was nog niet eens 11 uur.
Na wat proviand te hebben ingeslagen voor een picknick onderweg zijn we een stuk de Icefields Parkway opgereden. Na de hike van gisteren wilden we het vandaag een beetje rustiger aan doen. Af en toe stoppen bij een mooi meer of uitzichtpunt. Eerst bij Herbert Lake geweest, pal langs de weg. Mylene heeft even pootje gebaad, volgens haar was het water heerlijk. Daarna verder gereden naar Hector Lake, mooi uitzicht vanaf de weg op het meer. Tot slot nog naar Bow Lake, daar wilden we picknicken. Opeens een file van auto’s, dus er zal wel wat te zien zijn dachten wij. En ja: een zwarte beer langs de kant van de weg. Hij kwam echt heel dichtbij, blijkbaar zijn de lekkerste bessen vlak langs de weg te vinden. Supermooie foto’s gemaakt en weer doorgereden. Maar even later, weer een file. Er zal toch niet nog een beer te zien zijn? Beer nummer 6, nu weer een zwarte beer. Deze was ons te snel af, we konden hem niet op de foto vastleggen, maar gelukkig hebben we hem wel allemaal gezien.
Picknick bij Bow Lake was heerlijk rustig, nou ja, rustig; dan moet je niet op de stopplaats naast de weg blijven staan maar even er langs naar beneden rijden. Prachtig uitzicht op het meer en gletsjer!
Op de terugweg nog even gestopt om een foto te maken van de Crowfoot gletsjer. Daarna nog een boodschap gedaan, ijsje gegeten en het visitors center van Lake Louise bezocht. Eenmaal terug bij het hotel lekker relaxen, beetje zwemmen en het verslag bijwerken. Straks proberen we nog Moraine Lake te bezoeken. Mocht het toch te druk zijn, dan hebben we morgenvroeg nog een kans als we weer verder rijden op de Icefields Parkway. Hopelijk zien we dan weer beren, want we vinden ze geweldig!
Aan het eind van de middag nog een poging gedaan om bij Moraine Lake te komen en dat lukte. Mooie foto’s gemaakt en van het uitzicht genoten. Na onze slechte ervaring met het diner gisteren, besloten om voor vanavond een ander adresje te zoeken. Lake Louise is nauwelijks een dorp te noemen dus veel keus is er niet. Maar het is gelukt en bij Java-café heerlijk gegeten.