Dag 10

Jasper National Park

Vandaag geen reisdag maar een dag om een aantal dingen in de omgeving te bekijken. Eerst bij de supermarkt naast het hotel ingrediënten voor het ontbijt gekocht dat we op de kamer hebben gegeten. Heerlijk vers stokbrood, warme croissantjes, jus d’orange en lekkere koffie gezet op de kamer. Toen op pad naar de Athabasca Falls; hadden we gisteren geen puf meer voor. Het was zeker de moeite waard. Daarna met de Jasper skytram naar boven. We hadden tickets voor de tram van 11.18 uur maar het was niet druk dus konden we een klein half uur eerder mee naar boven. In 7 minuten tijd 1000 meter omhoog! Boven was het fris maar met lange broek en trui goed te doen. Vanaf het station de berg verder opgelopen naar de top, een flinke wandeling met behoorlijke stijging. Maar gelukkig mag je dat ook weer dalen. Halverwege de daling een bijzondere ontmoeting voor Daan: hij kwam Larissa tegen (van de badminton). Bijzonder om elkaar aan de andere kant van de wereld bovenop een berg tegen te komen, hoe toevallig!
Na de wandeling geluncht in het restaurant van het bergstation met mooi uitzicht op het dal. Leuk om te zien hoe 2 goederentreinen elkaar passeren, beiden waren meer dan 100 wagons lang. Je moet er toch niet aan denken dat je bij de spoorwegovergang staat, een trein is voorbij, en dan: wacht tot de rode lichten gedoofd zijn, er kan nog een trein komen. Moet je weer wachten totdat de trein van anderhalve km voorbij is 😱.
De rit naar beneden duurde langer dan de heenweg. Dat lag vooral aan het slechte weer dat ineens opkwam, harde wind en regen. Maar we hebben nog geluk gehad; we hadden de laatste tram naar beneden. Daarna is er 2 uur lang geen tram meer naar beneden gegaan. Hadden wij even geluk.
Eerst maar even terug naar het hotel en afwachten wat het weer zou doen. We wilden namelijk de trail in de Maligne canyon lopen maar met regen en onweer geen goed idee. Toen het wat opgeklaard was, alsnog besloten om eerst naar Maligne Lake te rijden. Eenmaal aangekomen ging het helaas net regenen. We hoopten dat het bij wat miezer zou blijven zodat we toch nog wat foto’s konden maken van dit prachtige meer. Foto’s hebben we gemaakt, maar daarna toch op een drafje terug naar de auto voordat we helemaal nat zouden zijn. Op de weg terug ook nog gestopt bij de canyon. Toch even kijken of de trail een beetje te doen was, en ja, dat viel niet tegen. Machtig mooie canyon waar de rivier woest doorheen raast en enkele tientallen meters naar beneden klettert. Blij dat we toch gegaan zijn.
Tot slot nog bij Jasper Pizza een heerlijke pizza gegeten met een superlekker chocoladetoetje toe. Misschien nog een spelletje duizenden en dan zit de dag er weer op. Het weer was vandaag wel minder dan de andere dagen, maar we hebben er weinig last van gehad.
Morgen naar Wells Gray Park, midden in de natuur, dus waarschijnlijk geen WiFi/internet, dus komt het verslag een dagje later.