Dag 6

Johnston canyon

Ook vandaag is het weer gelukt: om 8 uur aan het ontbijt, en dan stonden de koffers al in de auto. Prima ontbijt in de Banff Aspen lodge. Nog even uitchecken en rijden maar weer.
Vandaag was niet echt een reisdag. We hoefden maar 60 km. tot aan ons volgende hotel in Lake Louise.
Halverwege die “reis” is de Johnston canyon. We wisten al wel dat het daar heel druk kan zijn. Toen we rond 9 uur de grote parkeerplaats opreden was die al bijna vol. Een paar minuten later zouden we al zijn verwezen naar P2 of P3 een stuk verderop. Lijkt Schiphol wel.
We hebben hier een trail gelopen van 12 km., 6 heen en 6 terug. Het eerste gedeelte volgt de canyon waarbij je getracteerd wordt op een tweetal mooie watervallen, de lower en de upper falls. Dit deel is ontzettend druk, maar aangezien de meesten het daarbij laten is het tweede deel een stuk rustiger. Ook zwaarder want het pad gaat flink omhoog. Aan het eind verlaat je het bos en kom je op een prachtige vlakte met poeltjes, een rivier (die van de watervallen) en bloemen. De poeltjes hebben nog iets bijzonders. Doordat vanuit de bodem water opborrelt ontstaan er kringen in allerlei kleuren. Ze worden daarom “inkpots” genoemd.
Onze lege waterflesjes hebben we weer gevuld met water uit de rivier. Daan had het water al liggend op zijn buik uit een piepklein zijtakje geproefd en goed bevonden. En zo konden we weer aan de terugweg beginnen. Op het laatste gedeelte van de terugweg zagen we bij de watervallen inmiddels rijen van tientallen mensen wachten om de mooiste foto van de waterval te kunnen maken. Het vroege opstaan heeft weer geloond. Voor we verder reden hebben we hier nog stevig geluncht.
We waren lekker vroeg in het hotel, Lake Louise Inn, en hadden daardoor alle tijd om even een plons in het zwembad te maken. Rond half zes hebben we nog even een poging gedaan om naar Moraine lake te rijden, maar helaas, de weg afgesloten, te druk daar. Door naar Lake Louise ging nog wel. Maar wat een drukte ook daar. Gewoon niet leuk meer.
‘s Avonds gegeten in de bar van het hotel, maar dat was ook niet zo’n succes. We hadden een salade en wat brood gehad, maar hebben daarna zo lang op de rest moeten wachten, terwijl we mensen om ons heen zagen komen, eten en weer gaan, dat we uiteindelijk de rekening hebben gevraagd. “Without your food?” Was de verbaasde reactie van de serveerster. De rekening kwam heel snel, de keuze tussen 15 en 20 % service was ook snel gemaakt, geen van beide.
Nu maar een beetje snacken op de hotelkamer, we hebben nog wat kersen, appels, tomaatjes, koekjes. Wij komen niet om.