Dag 12

Kamloops

Een niet al te lange etappe vandaag van zo’n 160 km. naar Kamloops. We gingen dan ook een uurtje later weg dan normaal.
Na 20 km. rijden zijn we nog in het Wells Gray park gestopt voor een korte wandeling van 2 km. langs weer een waterval en door een rommelbos. (rommelbos = bos met veel omgevallen bomen). Bij terugkomst op het parkeerterrein was daar inmiddels een kraam opgebouwd van een Belgisch stel waar we heerlijke wafels (aan een stokje) hebben gegeten. En daarmee hebben we eigenlijk meteen het hoogtepunt van de dag wel gehad. Het gespotte wild vandaag blijft beperkt tot een hertje, wat kolibries, dragonflies en een eekhoorn. We zijn toch beter gewend 😉. Of zijn we teveel verwend?
‘s Middags hebben we wat door Kamloops gelopen, lekker geluncht en om 4 uur waren we in het hotel, een Accent Inn met buiten zwembad.
Omdat er vandaag toch niet zoveel is te vertellen is er nog wat ruimte voor iets waar wij meer en meer om moeten lachen:
Woensdag stonden we in de rij om de bus in te gaan naar de gletsjer achter 4 Fransen. Niks ongewoons. Het viel ons alleen op omdat je hier weinig Fransen ziet. Vrijdag gingen we de bootsafari doen en wie stappen er in ons bootje? Diezelfde Fransen🙂. Nadat we hadden ingecheckt in ons hotel in Clearwater gingen we naar de Helmcken waterval, en wie lopen daar? De Fransen 😀. ‘s Avonds in ons hotel gaan we rond 8 uur naar de lounch om te wachten tot we aan tafel kunnen, en ja hoor, daar zijn ze weer: de Fransen 😃. Blijkt dat ze kamer 1 en 2 hebben, wij 3 en 4.
Dat geloof je toch niet? 🙃
O maar wacht we zijn er nog niet 😂. Toen we vanmorgen onderweg het wandelingetje naar de Spahats falls maakten roept Daan ineens: hé, daar heb je de Fransen, en ja hoor daar liepen ze weer. En tot slot (so far), lopen we vanmiddag door Victoria street, down town Kamloops, Daan weer: kijk eens wie er aan de overkant van de straat lopen: DE FRANSEN 🤩🤣. Benieuwd of we ze morgenochtend aan de ontbijttafel zien 😁.