Dag 19

Killer whales!

We begonnen de dag met een feestelijk verjaardagsontbijt bij Chez Cora. Want er is er één jarig vandaag en dat is Daan. Chez Cora is een restaurantketen voor ontbijt en lunch met een ruime keus aan fruitrijke ontbijtgerechten en smoothies. Natuurlijk hoeven eieren en spek niet te ontbreken maar fruit voert de boventoon.
Maar het hoofdgerecht voor vandaag was de whalewatch per Zodiac. Klokslag 1 u. vertrokken we van de aanlegsteiger en precies op dat moment kregen we ons tweede buitje in 3 weken tijd. Dat was een beetje jammer. We moesten eerst een half uurtje varen op open zee. Het regende niet hard maar met 60 km/u voelen regendruppels in je gezicht als hagelstenen.
We voeren in Noordoostelijke richting naar het Amerikaanse eiland San Juan Island. Hier wordt vaak een groep orca’s (killer whales) gezien. Het duurde niet lang of we zagen er een paar vlak langs de kust zwemmen. Terwijl het inmiddels ophield met regenen voeren we langzaam langs het eiland en ontdekten er steeds meer in kleine groepjes. Mogelijk hebben we zo’n 15 tot 20 verschillende orca’s gezien die allemaal tot een vaste groep behoren die in de wateren rond dit eiland leven.
We hebben geen andere walvissen gezien maar op de weg terug hebben we wel nog een groepje van 5 orca’s gezien die tot een andere groep behoren. Volgens onze gids Alex waren deze in dit gebied aan het jagen. Aan hun gedrag kon hij zien dat ze waarschijnlijk net een zeehond hadden gevangen die ze gezamenlijk aan het opeten waren. Na 3 uur op zee te zijn geweest liepen we terug naar het hotel voor een warme douche. Daarna vroeg aan tafel, we hadden de lunch overgeslagen, en daardoor ook weer vroeg terug op de kamers waar we weer gaan proberen zelf een acceptabele koffie te maken.
Morgen de boot terug naar Vancouver en dan kunnen we ons gaan voorbereiden op de terugreis 😕.