Dag 15

Oversteek naar Vancouver Island

Tijd om het vasteland te verlaten en ons te verplaatsen naar Vancouver Island. Omdat onze overtocht gereserveerd was voor half 4 vanmiddag konden we uitslapen vanochtend. Ondanks het karige ontbijt in ons hotel, toch daar maar een boterhammetje gegeten. Later vanochtend maken we wel ergens een koffiestop met wat lekkers. Na een uurtje rijden hadden we tickets voor de Sea-To-Sky gondola in Squamish. Even naar boven met de gondel en daar wat rondgelopen. Was best aardig, maar na de hike van gisteren viel dit toch wat tegen. Maar bij de coffeebar hadden ze heerlijke espresso, zoete broodjes en super sandwiches voor de picknick vanmiddag. Besloten om maar meteen door te rijden naar de ferry-terminal in Horseshoe bay. Wie weet konden we wel met een ferry eerder mee... nou nee dat was helaas niet mogelijk. We moesten 2 uur later maar terug komen. Dus eerst maar een picknickplek opgezocht, met uitzicht op de ferry-terminal. Lekker in het zonnetje genoten van de eerder gekochte sandwiches.
Toen weer terug naar de terminal. We waren er tegen half 3, zoals gevraagd 1 uur voor vertrek. Maar de eerste verkeersregelaar vertelde dat we over 20-25 minuten maar terug moesten komen, de boot had vertraging en hij kon ons nergens laten wachten. Dus wij weer op weg naar de uitgang om opnieuw een rondje te rijden. Maar omdat een camper de uitgang blokkeerde moesten we wachten. De tweede verkeersregelaar kwam toen met het verlossende woord dat we niet meer opnieuw een rondje hoefden te rijden maar toch naar de volgende wachtrij door mochten. Dat leek een gelukje. Maar ja, toen stonden we in de volgende wachtrij voor de tickets. En zolang er geen boot is verkopen ze geen tickets. Na een half uurtje ging de ticketverkoop weer open en konden we naar de volgende wachtrij, die om de boot op te gaan. Onze boot zou om half 4 gaan, maar nog altijd geen boot te bekennen. Tegen half 4 kwam de ferry dan eindelijk aan, maar dan moeten natuurlijk eerst alle auto’s eraf voordat wij erop kunnen. Jeetje wat een stroom aan auto’s komt er van zo’n boot. En zo vertrekken we met ruim een half uur vertraging naar de overkant, een tochtje van zo’n anderhalf uur.
Onderweg genoten van de zon, heerlijk met de kop in de wind. We stonden op het dek aan de voorkant en hadden zo goed zicht op het water voor ons, Vancouver links en uiteindelijk het eiland en de stad Nanaimo waar we weer aan land kwamen. Tijdens de overtocht onze ogen goed de kost gegeven, het zou zomaar kunnen dat we bultruggen of orka’s zouden zien. En uiteindelijk hebben we vermoedelijk 1 zeehond en 1 bultrug gezien, van de eerste alleen het koppie boven water en van de tweede alleen een paar spuiten water en een deel van z’n rug. Maar goed, de echte whale watch staat voor zaterdag op de agenda. Eenmaal van de boot snel naar het hotel in Parksville. Blijkt een geweldig mooi resort aan zee te zijn. De kamers zijn dan ook geen gewone kamers maar heuse appartementen geschikt voor een langer verblijf (met volledig ingerichte keuken). Jammer dat we hier maar 1 nachtje blijven. Na aankomst meteen het zeewater getest, prima van temperatuur, en het strand loopt hier zo langzaam af dat je enkele honderden meters de zee in kunt lopen zonder dat je korte broek nat wordt 😂. Daarna hebben de mannen nog even de pool getest, zag er ook prima uit. Straks een hapje eten en misschien wel vroeg gaan slapen (eigenlijk zonde van zo’n mooie locatie) om morgen vroeg de zon op te zien komen, we zitten hiervoor wel aan de goede kant van het eiland.
Nog 2 foto’s toegevoegd van de walvis. Zijn superingezoomde screenshots van een superingezoomd filmpje, maar de spuit en de staart zijn herkenbaar, toch?