Dag 17

Ucluelet bearwatch

Vandaag konden we rustig aan doen. Uitslapen, ontbijtje en in de ochtend de lighthouse trail gelopen. Een mooi pad over een schiereilandje langs de grote oceaan. Helaas was het erg mistig. In Den Haag hebben we wel eens last van zeemist, maar dat is nog niets vergeleken bij deze mist. Later vertelde de receptioniste vsn het hotel dat ze hier August meestal Fog-ust noemen, haha. Jammer dat we niet hebben kunnen genieten van de prachtige vergezichten, maar dichtbij was ook mooi. Het pad loopt door het regenwoud met vreemdvormige bomen. Nu maar hopen dat de mist optrekt voor onze bearwatch vanmiddag. We hebben nog even want we hoeven pas om 4uur te verzamelen. De bearwatch is namelijk altijd met laagtij, want dan komen de beren naar de waterkant om naar schelpen, krabben en oesters te zoeken.
In de tussentijd lekker rustig aan gedaan en een hapje gegeten. Bij het vertrekpunt, Jamies Whaling Station ( ja ze doen ook asn whalewatching), kregen we supermodieuze knalrode drijfpakken aan. Dat was niet om je droog te houden, ook niet om je warm te houden (ook al was het bloedheet met zo’n pak aan) maar om je drijvend te houden mocht je overboord slaan. We leken wel rode michelinmannetjes 😀.
En toen gingen we op pad: eerst een gezapig gangetje maar dat was nog in de haven. We werden gewezen op een zeearend hoog in een boom (later zouden we er nog meer zien) en eenmaal uit de haven ging het gas erop, lekker hard! Eerst langs een eilandje waar een groep zeehonden lagen te luieren in de zon. En weer verder op zoek naar beren langs de waterkant. Het duurde even maar toen kwam de eerste in zicht. Steeds dichterbij kwamen we dus we konden best goede foto’s maken. Na een paar minuten leek het of de beer ons in de gaten had, draaide zich om en slenterde de beschutting van de bomen/struiken in, weg was ie. Zo kwam ook de 2e beer in beeld, ook die hebben we van redelijk dichtbij kunnen bekijken. Tegen het eind van de boottocht, we voeren behoorlijk hard, gooide de schipper het roer om en haalde het gas eraf. Hij had iets zien bewegen, leek mij onmogelijk omdat het tegen de zon in was. Maar inderdaad beer nr 3 liet zich zien. Dit was nog een jonkie. Dat was op te maken uit zijn nerveuze manier van voedsel zoeken. Deze beer hebben we wel 10 minuten gevolgd, hij leek zich niet bewust van zijn publiek. Opeens had hij iets te pakken, waarschijnlijk een krab, toen verdween hij in het struikgewas. Misschien zou hij het snel verorberen en weer terug komen? Maar helaas, waarschijnlijk had hij zijn buikje rond en ging hij liggen slapen. Dus toen echt op weg naar de haven. Onderweg kreeg de schipper een bericht dat er dichtbij een bultrug walvis was gezien. We waren toch in de buurt dus even kijken. En ja, wat een machtig beest om te zien. Waarschijnlijk staat alleen zijn staart op de foto want tegen de tijd dat je doorhebt waar hij zwemt ben je al te laat met een foto maken. Daarom zie je bij iedereen foto’s van de staarten😀. Helaas geen foto met de telefoon kunnen maken , maar alleen met de grote camera. Er is wel een screenshot van een filmpje waarop de bultrug goed te zien is. Wat een toegift van onze bearwatch, fantastisch. Omdat de tocht wel 3 uur heeft geduurd, waren we pas om 8 uur weer terug in het hotel. We hadden gisteren met boodschappen doen al rekening mee gehouden dat we te moe zouden zijn om uit eten te gaan. Dus vanavond gebakken aardappelpartjes in de oven opgewarmd, salade gemaakt en een hamburgertje gebakken, heerlijk. De keuken die we in dit appartement hebben, hebben we wel ten volle benut.
Morgen weer een reisdag naar Victoria waar we ook 2 nachten blijven.