Dag 11

Van Jasper naar Clearwater

We rijden Jasper uit en in de berm naast het stoplicht ligt een hert rustig te herkauwen. Wel met z’n rug naar het verkeer toe, hij heeft geen zin in pottenkijkers 😀
Onderweg naar Blue River stond ineens een camper dwars op de weg. Wat een idioot dachten we nog, waarom gaat hij hier keren? Maar vlak daarna was een parkeer plaats aan onze kant van de weg en daar zagen we een zwarte bol liggen. Een beer? Ja hoor beer nr. 8 gespot. Paar foto’s gemaakt en weer verder, op weg naar de berensafari op de Blue River.
Daar aangekomen konden we een klein half uurtje later mee. Eerst nog even koffie drinken, jemig een heuse dubbele espresso, en dat in Canada, en een leuk vest gescoord. Eerst met de boot naar Mud Lake en de oevers afspeuren naar wildlife. Helaas geen beren gespot. Toen stapten we over op een jet-boot, een boot die bijna boven het water scheert, supergaaf om over het water te scheuren/scheren, het leek wel op driften. Een stuk Mud River opgevaren en ineens legt de schipper de boot stil en motor uit: hij ziet iets bewegen in de struiken. Jahaaa beer nr. 9 komt te voorschijn. O wat mooi om hem zo te zien scharrelen langs de waterkant. We maken veel foto’s van dit mooie beest. Maar dan ziet Daan iets verder nog een struik bewegen; zit daar nog een beer? Deze beer komt langzaam uit de bosjes geschuifeld en zoekt naar voedsel. Beer nr. 10 laat zich van alle kanten fotograferen. Onze dag kan niet meer stuk, zeker als we bijna bij het eind nog een echte blauwe règâh zien wandelen.
Na deze ervaring rijden we door naar Clearwater voor een snelle lunch en daarna door naar Helmcken Falls Lodge. Dit hotel ligt midden in het Wells Gray Park dus geen verbinding met de buitenwereld. Na het inchecken besluiten we nog een ritje verder het park in te maken. Eerst naar Dawsons Falls. We dachten dat we al wel genoeg watervallen hadden gezien, de een nog mooier dan de ander. Kan deze dan nog mooier zijn? Of deze mooier is dan de anderen dat laten we in het midden, maar deze is in ieder geval zeker de moeite waard en prachtig. De foto’s spreken voor zich. Uiteraard daarna nog naar de beroemde Helmcken Falls. Hier is goed de kracht van water te zien. Tot slot nog doorgereden naar Clearwater Lake, mooi rustig meer zonder hordes toeristen. Terug in het hotel nog even gekaart onder het genot van een cocktail en daarna heerlijk gegeten. Nog even het verslag bijwerken, maar vanwege het ontbreken van WiFi zal dit morgen geüpload worden. Morgen een rustige dag met een korte rit naar Kamloops.