Dag 8

Van Lake Louise naar Crossing

Eerst wat inkopen gedaan voor een picknick-ontbijt en -lunch. Om 9 uur gingen we op weg naar Crossing. Vrij snel zagen we een beer langs de weg. Maar er stond ook een auto van een ranger bij. Zij gebaarde ons niet te stoppen, dus dan maar een foto gemaakt terwijl we langsreden. Niet de beste foto geworden, maar evengoed was dit beer nr7. Of was het beer nr6 van gisteren? Het was wel op ongeveer dezelfde plek...
Een echte picknickplaats om te ontbijten bleek toch lastiger dan gedacht. Dan maar even wat gegeten vanuit de achterbak met zicht op de Crawfoot glacier, wel mooi! Vervolgens op weg naar Peyto Lake, misschien wel het meest gefotografeerde meer van deze omgeving vanwege zijn karakteristieke vorm. Dus hebben wij ook een paar mooie foto’s gemaakt. Is nog wel een hele toer lm zo min mogelijk andere mensen op de foto te hebben, met bussen worden de (vooral Aziatische) toeristen aangevoerd. Het ligt ook lekker dicht asn de weg, je hoeft niet eerst een enorme hike te lopen.
Bij Waterfowl Lake een rondje naar het meer gelopen, lekker rustig en mooie foto’s gemaakt.
Doorgereden naar Mistaya canyon maar daar konden we niet bij komen. Niet vanwege de drukte maar omdat aan de weg gewerkt werd. Jammer want we hadden wel zin in een mooie, niet al te lange hike.
Dan maar doorgereden naar Crossing. Vlak voor onze overnachtingsplek is een zijweg naar rechts, de 11 naar Red Deer. We besloten om een stuk van deze weg te rijden, wie weet zouden we daar een mooie picknickplek voor de lunch kunnen vinden. Het is een heel rustige weg waar op verschillende plekken goed te zien is waar bosbranden hebben gewoed. Op verschillende plekken zie je alleen kale, zwartgeblakerde boomstammen staan met op de bodem een tapijt van roze bloemen, het begin van nieuw bos. Bij Abraham Lake prachtige picknickplek gevonden. Eenmaal aangekomen bij het hotel bleek dat we al wel de kamer op konden dus dat was prettig. Eerst even de rest van het resort bekeken, vooral rondje giftshop. Maar niets gekocht hoor. Daarna drankje gedaan in de pub. Ook meteen de menukaart voor het diner bekeken, of het een geschikte dinerplekje zou kunnen zijn. Helaas, na 4 uur mogen minors niet naar binnen dus dit wordt het niet. Dan wordt het het enige andere restaurant, want meer keus is hier niet op deze afgelegen plek.
De rest van de middag besteed aan een tripje naar de gletsjer (en weer terug). Tom wilde graag naar de voet van de gletsjer en vooral zien tot waar die kwam in 1982, toen hij hier ook was maar dan met vrienden. Het was winderig en een stuk kouder dan op de parkeerplaats maar wel gaaf om daar te staan. Meteen maar even de tickets voor morgen opgehaald. Dan gaan we eerst naar de Skywalk en daarna met een rupsvoertuig de gletsjer op.
Diner hebben we gedaan in de cafetaria van het resort, niet veel bijzonders maar de magen waren weer gevuld. Toen we over de parkeerplaats terugliepen naar de kamer hoorden we gerommel van onweer in de verte en zagen we wat bliksem. Maar daar bleef het op dat moment bij. Terug op de kamer nog een spelletje gedaan, beetje lezen en alvast het verslag geschreven. Morgen maar uploaden, als we weer WiFi hebben.