Dag 16

Van sunrise tot sunset

Vandaag hebben we de zon gevolgd, van oost naar west. We werden wakker aan de oostkant van het eiland. En vroeg genoeg om rond 6 uur vanaf ons balkon de zon achter de bergen van het vaste land te zien opkomen. En vanavond zitten we aan de westkant van het eiland en hebben we de zon in de Pacific zien ondergaan.
Over zon gesproken, we zijn nu ruim twee weken in Canada en hebben bijna alleen maar zonnig weer gehad. Tot nu toe één halve dag met wat regen. Vandaag dus ook weer de hele dag zon, maar door de verplaatsing van oost naar west hebben we wel weer een paar uurtjes in de auto doorgebracht. Onderweg hebben we een wandeling gemaakt bij Cathedral grove, een oeroud stukje regenwoud met enorme bomen, hoog en dik en honderden jaren oud. Daarna hebben we nog even door Tofino gewandeld en hier hebben we ook onze eerder gekochte broodjes en een ijsje gegeten.
In Ucluelet zijn we uiteindelijk neergestreken in het Black rock Ocean resort. We hebben hier 2 wel heel complete suites. Slaapkamer met kingsize bed, zaal van een badkamer, zitkamer met zithoek, gashaard, eettafel, keukentje met vaatwasser en zelfs een wasmachine en droger. En nog een ruim balkon. We mogen hier 2 dagen blijven.
Morgen gaan we eens een beetje uitslapen. We hebben pas om 4 uur een afspraak voor een “bearwatch” langs de kust en voor die tijd gaan we in de omgeving wat wandelen.