Dag 3

Van Vancouver naar Kelowna

Vanmorgen rond 8 uur vertrokken we uit Vancouver. Best zonde eigenlijk dat de huurauto ruim een etmaal ongebruikt in de parkeerkelder heeft gestaan, en dat je daar dan ook nog eens 60 dollar voor moet betalen. Nou ja, we waren verder zeer tevreden over het hotel.
De auto, een Jeep Cherokee, begint al aardig te wennen. Onderweg na een uurtje rijden in best druk verkeer hebben we ontbeten bij Crossroads in Abbotsford. Daarna wat inkopen gedaan bij in de spermarkt (wat brood en beleg) want uitgebreid uit eten gaan zou er wel weer eens bij in kunnen schieten vandaag.
Naarmate we verder naar het oosten kwamen werd het verkeer rustiger maar de temperatuur hoger.
Rond half 4, bij 33 graden C kwamen we aan in ons hotel in Kelowna, een Best Western. We hadden net genoeg tijd om een paar boterhammetjes te eten, want om 5 uur hadden we een afspraak in Myra Canyon. Hier is een oud spoortraject wat over 18 schaagbruggen en door 2 tunnels door de canyon kronkelde, geschikt gemaakt om te fietsen. Er is een fietsverhuurbedrijf (van Nederlanders) waar wij fietsen hebben gehuurd om het traject van 24 km te fietsen. En dat is in 2 tot 3 uur tijd goed te doen.
Morgen verlaten we Kelowna al weer en gaan we verder naar Revelstoke, “maar” 200 km. Maar onderweg hebben we ook weer een aantal leuke opties om de dag mee te vullen.