Dag 2

Vancouver

Vandaag, de eerste hele dag in Canada, is een dag om te acclimatiseren, de jetleg te verwerken, maar waarin je toch ook nog een en ander van de stad wilt zien. We hebben allemaal eigenlijk goed geslapen en gingen dus vroeg op pad. We vonden een leuk restaurantje om te ontbijten, Nosherie, en gingen daarna naar de Vancouver lookout. Dat is een uitzichtpunt boven op een hoog gebouw in de stad, wel leuk maar niet spectaculair.
Vervolgens zijn we naar de volgende attractie gelopen waarvoor we al vouchers hadden, Fly over Canada. Een 4D film ervaring met prachtige beelden van Canada. Heel mooi, de moeite waard!
Omdat Daan in buitenlandse steden waar hij komt altijd graag een shirtje wil kopen van de plaatselijke voetbalclub zijn we op zoek gegaan naar de fanshop van de Vancouver Whitecaps. Ook dat was nog steeds op loopafstand.
Stanleypark, ons volgende doel vonden we zeker met de oplopende temperatuur wel wat te ver, dus daar zijn we met de bus naar toe gegaan. We hebben in het park wel nog aardig wat gelopen, zeker het bossige gedeelte was goed te doen ondanks de warmte. We hebben hier ook ons eerste wild gespot, een wasbeertje op de grond, en een zee-arend in de lucht.
Ons hotel ligt recht tegenover het BC Place Stadium, een stadion waar voetbal, American football en IJshockey wordt gespeeld. En toevallig vanavond een voetbalwedstrijd. Een halve finale van zeg maar de Canadese knvb beker, tussen de Vancouver Whitecaps en Montreal. Daan en ik zijn er geweest en hebben Vancouver zien winnen. Weinig tijd daardoor om te eten voor ons. Monique en Mylene zijn in het restaurant van het hotel gaan eten.
En zo is het toch weer een lange dag geworden. Een zonnige dag, 28 graden.
Morgen een lange rit voor de boeg naar Kelowna. De weersverwachting zegt 33 graden. En we wilden nog wel gaan fietsen morgenavond....